Chutný dort s tropickým nádechem
Dort, který se perfektně hodí pro letní dny!
Suroviny
Korpus:
- 4 vejce
- 270 g cukru
- 100 ml vroucí horké vody
- 180 g mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžička vanilkového cukru
Náplň:
- 400 ml smetany
- 200 g tvarohu
- 90 g moučkového cukru
- 400 g rozmixovaného ananasu
- 500g jahod
Poleva:
- 150 ml smetany
- 10 čerstvých jahod
- hrst borůvek na ozdobu
Postup
Korpus:
- Předehřejte troubu na 175°C a pekáč (20-23 cm) vyložte papírem na pečení.
- Sestavte plastovou šlehací nádobu s balónovými metlami a umístěte na motorovou základnu kuchyňského robotu Ankarsrum.
- Našlehejte vejce a cukr v nadýchanou směs, přidejte horkou vodu.
- Sestavte plastovou šlehací nádobu se šlehacími metlami a umístěte na motorovou základnu kuchyň. robotu Ankarsrum.
- Smíchejte mouku, prášek do pečiva a vanilku a smíchejte s těstem z vajec a cukru.
- Pečte uprostřed trouby asi 30 minut.
- Nechte v pekáči zcela vychladnout.
- Rozdělte dortový korpus na tři vrstvy.
Náplň:
- Nechte z ananasu vytéct přebytečnou šťávu.
- Jahody nakrájejte na menší kousky.
- Sestavte plastovou šlehací nádobu se šlehacími metlami a umístěte na motorovou základnu kuchyňského robotu Ankarsrum.
- Vložte dovnitř ananas, jahody, 60 g moučkového cukru a promíchejte.
- Vyšlehejte smetanu.
- Dále vyšlehejte tvaroh a zbytek moučkového cukru.
- Šlehejte smetanu a tvarohovou směs a přidejte jahody s ananasem.
- Položte jeden korpus na talíř a rovnoměrně na něj rozpostřete polovinu náplně. Přidejte další korpus a opakujte. Nakonec přidejte poslední korpus.
- Vyšlehejte smetanu na ozdobu a naneste na dort. Ozdobte jahodami.
Doporučené produkty
Sleva 11 %
BLACK FRIDAY
Doprava zdarma
Doporučujeme
Ankarsrum Assistent Original AKM6230 stříbrný 2300114 (JS)
16 990 Kč
18 990 Kč
Sleva 11 %
BLACK FRIDAY
Doprava zdarma
Doporučujeme
Ankarsrum Assistent Original AKM6230 bílý lesklý 2300118 (GW)
16 990 Kč
18 990 Kč