Jednou z největších je její trvanlivost, která může při správném skladování dosáhnout až několika měsíců a nic vám tak nebude bránit, abyste si sušené maso s sebou sbalili třeba na několikatýdenní túru nebo jako svačinu do auta při cestě na dovolenou.
Další výhodou jsou její zdravotní benefity. Pokud to při přípravě nepřeženete se solí, jedná se o zdravou potravinu, kterou si mohou dopřát i osoby držící dietu nebo vrcholoví sportovci. Samotné sušené maso je totiž složeno převážně z proteinů, které naše tělo využívá při výstavě svalové hmoty a ke správné funkci nervové soustavy.
Sušení masa není ničím složitým, jak by se mohlo na první pohled zdát, a jeho přípravu zvládne úplně každý. Nejdůležitější věcí, na kterou musíte při sušení masa myslet, je čistota pracovního prostředí, kde s masem manipulujete. I když by sušení mělo teoreticky zabít všechny bakterie, opatrnosti není nikdy dost, a proto si vždy raději kuchyňskou desku a nůž vydezinfikujte a maso očistěte. Samotné sušení poté probíhá v řádu šesti až dvanácti hodin.
Tento čas se odvíjí jak od druhu použitého masa, tak od množství tuku, jenž je v něm obsaženo. Před sušením nezapomeňte maso dobře okořenit, aby co nejlépe vynikla jeho chuť. A poté vám už jen zbývá si užít tento netypický gastronomický zážitek. Přejeme vám dobrou chuť a spoustu příjemných chvil strávených v kuchyni s našimi spotřebiči.