Nový model Angel 8500 S se liší od předchozích modelů tím, že na jeho soukolí a síto byla použita kvalitnější nerezová ocel SUS316. Tento materiál se běžně používá k výrobě chirurgických nástrojů. Veškeré parametry, funkčnost a použití přístroje zůstává shodné jako u modelu 7500.
Dvouhřídelový odšťavňovač Angel juicer je nejvyspělejším pomaluotáčkovým odšťavňovačem s nerezovou konstrukcí. Tento výrobek slaví více jak 25 let na trhu a je celosvětově jedničkou ve své kategorii.
Proč tomu tak je?
Především díky 25 letům neustálého vylepšování kvality a inovacím v technických oblastech se stal Angel juicer jedním z nejkvalitnějších odšťavňovačů na světě. Angel juicer denně přispívá k vývoji oblastí zabývajících se zdravým životním stylem. Svým majitelům je hodnotným pomocníkem v péči o zdraví a psychickou rovnováhu.
Dvouhřídelový odšťavňovač Angel juicer je vhodný na zpracování téměř veškerých surovin od mrkve a jablek po mladé obilí nebo špenát. Není nutné se omezovat pouze na běžné odšťavňování, ale můžete si připravit i sojové mléko, vynikající tofu, ořechová másla a ovocné sorbety. Odšťavňovač Angel Juicer dokáže lisovat odmočené obiloviny a semena pro "seed juice" (semínka se musí naložit do vody na více jak 6 hod., následně se použije jemné síto a menší množství semínek se vkládá do plnícího otvoru, pro lepší konzistenci můžete přidat menší množství vody). Revoluční celonerezový design ve spojení s unikátním twin gear soukolím, rotujícím při rychlosti pouze 82 otáček za minutu tvoří dokonalý celek. Ve šťávě díky nízkým otáčkám a kvalitnímu materiálu zůstává maximum enzymů a živin. Lis na ovoce Angel juicer je také výborný pro zpracování mladého obilí, listové zeleniny, klíčků nebo bylinek.
Angel Juicer je naprosto jedinečným odšťavňovačem - kombinuje v sobě dvouhřídelový odšťavňovač s jednošnekovým (tím v sobě kloubí dokonalou výtěžnost a zároveň univerzalitu šnekových lisů). Obě hřídele, otáčející se proti sobě, se v konečné fázi rozbíhají do samostatných komor, kde se chovají jako klasické šneky. Přitom dlouhé nerezové síto zabezpečuje, že suroviny jsou v rámci celého procesu neustále odšťavňovány.
Odšťavňovač Angel juicer se skládá pouze ze čtyř hlavních dílů a proto složení a rozložení přístroje je velmi jednoduché. Pokud máte pocit, že díky pomalému chodu přístroje ztrácíte drahocenný čas, pak právě opak je pravdou. Kvalitní ovocné a zeleninové šťávy mají blahodárné účinky na váš organismus, který je regenerován a prodlužuje svou životnost a tím Vám vlastně šetří čas. Pár desítek minut, který strávíte při výrobě lahodných koktejlů a 100% fresh juiců se Vám tak bohatě v budoucnu vrátí.
Rozdíl mezi modely 7500 a 5500 je v automatickém zpětném reversu (model 5500 automatický revers nemá). Toto bezpečnostní opatření chrání díly odšťavňovače před poškozením - v případě přeplnění odšťavňovače je aktivován zpětný chod, který automaticky sníží tlak v hlavní dílu (sítu) a tím zabrání jeho případnému poškození.
Upozorňujeme, že v případě odšťavňování jablek na jednohřídelových nebo dvouhřídelových přístrojích, je nutné používat pouze kvalitní tvrdá jablka. V opačném případě, pokud jsou jablka měkká, vzniká při zpracování hustá šťáva s vyšším podílem vlákniny (v některých případech, kdy jsou jablka moučnatá je výsledkem zpracování pyré).
Hrubé síto s velkými otvory se prioritně používá při zpracování měkkého ovoce. U velmi šťavnatých plodů jako jsou pomeranče, melouny, jahody a hrozny se hůře odděluje šťáva od vlákniny. Díky větším otvorům v sítu získáte více šťávy, která obsahuje více vlákniny (šťávy jsou hustší).
VHODNÝ NA:
kořenová zelenina, jablka,ananas, hroznové víno, byliny, listová zelenina...
NÁŠ TIP:
- Tropické zelí
- Zelí je na žaludeční obtíže vynikající, ale i jeho nejzarytější obhájci musejí připustit, že chuť zelné šťávy není právě nejlákavější. Často je doporučována osobám trpícím žaludečními vředy, je však lepší smíchat ji s něčím chutnějším.
- Přísady:
- čtvrtka savojského zelí, polovina ananasu
- Postup:
- Zelné listy omyjte, z ananasu odstraňte slupku a vyřízněte střed. Odšťavněte zelí, po něm ananas a smíchejte ve sklenici.
HUBNUTÍ s ovocnými šťávami
Čerstvé ovoce obsahuje hodně vlákniny, která podporuje činnost střev. Proto odborníci radí koznumaci čerstvého ovoce. S ovocnými štávami jsou výživné látkky z ovoce trávicím ústrojí zpracovány ještě rychleji. Získáte důležité vitamíny i minerální látky. Nejlépe uděláte, když si fresh juice připravíte sami doma. Při nákupu šťáv dbejte na to, aby neobsahovaly aromatické látky, barviva nebo rafinovaný cukr.
- Dietní jídelníček - ovocné a zeleninové šťávy
- Mražené dřeně, pasty....
Mohlo by vás také zajímat: