Fermentor Kuvings vás srdečně zve ke zdravému stolu!
Chcete mít celoročně po ruce křupavou zeleninu, která si stále uchovává výživové hodnoty, jaké obsahuje při sklizni? Myslíte na své zdraví a chcete si bez námahy vytvořit pokrmy z čerstvých ingrediencí? Nejlépe z těch, které máte doma? Nechcete, aby váš jogurt byl vyráběný průmyslovým způsobem, během něhož mnohdy ztrácí nejprospěšnější složky pro váš organismus? Chcete si být jistí, že je váš jogurt správně zakysaný, bez barviv, sladidel, aromat, konzervačních látek či zahušťovadel, a neztrácet čas hlídáním teploty a balení sklenic do obalů, které teprve pak vytváří správně prostředí pro vznik prospěšných bakterií? Je libo také chuťově výrazný ocet či enzymový sirup, který ochraňuje naše buňky před předčasným stárnutím? Připravte si tedy místo na vaší kuchyňské lince pro Fermentor Kuvings!
V čem je Fermentor Kuvings tak výjimečný? Dokážete s ním proměnit každé vaše jídlo v delikátní, a to rychle, levně, z čerstvých, domácích ingrediencí – to je trend v našich kuchyních!
Co s Fermentorem Kuvings dokážete vyrobit?
- Jogurt bez konzervantů.
- Nadýchaný, krémově jemný sýr s perfektní konzistencí.
- Chuťově výrazný ocet, který zachová si potřebné živiny v něm luhovaných ingrediencí.
- Enzymový sirup ochraňující naše buňky před předčasným stárnutím.
- Víno s okouzlující sladkou ovocnou vůní.
- Pickles – nakládanou zeleninu a ovoce s poctivou a stále svěží chutí.
Výroba domácího jogurtu
Stačí se jen koupit mléko a živou aktivní složku (jogurt nebo bakteriální kultury), připravit mix ingrediencí dle vaší chuti, stisknout jediné tlačítko a tím získat z jogurtu to nejlepší!
Tip: Lidé s potravinovou alergií na živočišné mléko nebo s intolerancí laktózy mohou nahradit mléko sojovým mlékem a vyrobit si oblíbenou bezmléčnou náhradu jogurtu.
Fermentor Kuvings udržuje během procesu výroby ideální, nízkou teplotu pro přirozené zrání jogurtu.
Proces fermentace při nízkých teplotách je velmi důležitý! Pokud tento mléčný výrobek zahříváme předepsanou dobu při vhodné teplotě, množí se v mléce bakterie, které během procesu kvašení přemění cukr (laktózu) na kyselinu mléčnou. Správně vzniklý zakysaný jogurt (obohacen o probiotika) působí blahodárně na střevní mikroflóru člověka a patří k nejběžnějším funkčním potravinám na světě! Vytváří zde totiž prostředí, v němž se mikrobi způsobující infekce šíří mnohem obtížněji. Jogurtovač Kuvings zpracovává jogurt procesem, jehož výsledkem bude správně zakysaný hustý jogurt, pevná hmota, nikoli pouze bílá řídká kaše. Tedy jogurt, který je označován jako "řecký jogurt".
Víte, že: „Řecký jogurt" patří mezi pět nejzdravějších jídel světa? Má výraznější chuť než klasický bílý jogurt a hustější strukturu, touto konzistencí se podobá sýru. Obsahuje 2x více bílkovin než běžný bílý jogurt, 3x více vápníku, méně sacharidů, na rozdíl od běžného bílého jogurtu je tučnější a obsahuje více kalorií, což je dáno jiným způsobem procesem vzniku a jeho texturou.
Domácí jogurtová pochoutka
Čerstvě vzniklý jogurt poté smíchejte s oblíbeným čerstvým ovocem, např. borůvkami, třešněmi, banánem či více exotickým mangem, kokosem, abyste si pochutnali na odlehčeném jídle. Pro zážitek z dezertu smíchejte jogurt s džemem, zavařeninou či medem, přidejte oříšky či vanilku.
Pro opravdu bohatý pokrm rozetřete jogurt na pečivo, např. na kousek bagety či bagel a nechte se okouzlit výraznou chutí.
Součástí balení výrobku je přiložená kniha receptů, ve které můžete najít kompletní inspiraci pro výrobu jogurtu, nebo si vytvořte ten váš – chuťově pestrý a originální nevšedními variacemi ingrediencí.
Tip: Nezapomínejme, že v souladu s moderními způsoby stravování jogurt může posloužit jako náhrada jiných, organismus zatěžujících potravin – palačinku si ozdobte ne šlehačkou, ale výtečným hustým domácím jogurtem doplněným o čerstvé ovoce, zkuste poznat rozdíl mezi průmyslově vyráběnou zmrzlinou s rostlinnými tuky a krémovou i svěží zmrzlinou vyrobenou z domácího jogurtu, v zeleninovém salátu nahraďte majonézu domácím jogurtem, bílým či dochucený kapkou medu a Váš salát zůstane opravdu zdravý.
Doporučené produkty
Domácí krémově jemný sýr
Sýr, takzvaně "nejlepší jídlo, které nám Bůh dal", je plný výživných látek, které člověk potřebuje, a to včetně vápníku, minerálů, vitamínů a bílkovin. Můžete si vychutnat speciální sýrový pokrm dle vaší nejlepší chuti, stačí jen přidat oblíbené ovoce a zeleninu, například jahody či mrkev.
Pickles: nakládaná zelenina a ovoce
Nakládaná zelenina či ovoce, zvaná také pickles, jsou již dlouhou dobu oblíbenou variantou ve východní i západní kultuře. Připravíte-li si zeleninu či ovoce na tento způsob, můžete si čerstvosti sezonních produktů užívat po celý rok. Udělejte si tuto pochoutku z vašich oblíbených ingrediencí, a to od okurek po řepu, z různých druhů ovoce i sezamových semínek.
Chuťově výrazný ocet plný živin
Ocet, nazývaný také "zázračná voda z přírody", je hojně užíván jako základní druh koření, konzervační látka nebo jako medicína/lék. Ocet, který je obohacený o přírodní chuť v něm vyluhovaných ingrediencí, můžete použít k přípravě pokrmů nebo ho jednoduše smíchejte s vodou s perlivou či neperlivou vodou a přetvořte váš běžný ocet v zázračný.
Domácí sirup plný enzymů
Enzym, který nám umožňuje vnímat vůni a sladkou chuť těchto potravin, je zároveň důležitý při trávení, látkové přeměně a vstřebávání prospěšných látek z čerstvého ovoce a zeleniny, tedy vitamínů a minerálů. Tímto náš organismus ochraňuje před předčasným stárnutím.
Voňavé ovocné víno
Ze sezonních produktů můžete připravit zdravé a sladké víno, které vám zpříjemní momenty v kterékoli části roku. Jedinečnost ovocného vína před samotnou degustací vychutnáte už jen samotným pohledem. V jeho přípravě je nejvýraznější předností možnost přichystat si jej přesně z toho ovoce a likéru, které máte rádi.
Jezte správně a vyváženě, ciťte se povzneseně!
Fermentor Kuvings je správným a snadným, první krokem k vašemu vyrovnanému životnímu stylu. Vaše dokonalé jídlo – přiblíží vás přírodě a ušetří čas.