Grilování s kuchyňským robotem Ankarsrum
Kuchyňský mlýnek posune vaše vaření na další úroveň. A to ať už dáváte přednost masu, rybám, nebo vegetariánské stravě.
Náš tip: grilovací sezóna je konečně tady! S naším přídavným mlýnkem k robotu Ankarsrum si můžete připravit vlastní párky, hamburgery a dokonce i domácí kečup!
Grilovaný domácí chleba na špejli
Chleba na špejli je ideální na piknik a na grilování na otevřeném ohni. Podávejte s máslem a medem. Je tak lahodný!
Recept na 8 porcí chleba na špejli
Ingredience:
- 240 g mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička soli
- 150 ml mléka
- 50 ml oleje
- 50 g strouhaného sýra
- 8 grilovacích tyčinek
Postupujte následovně:
- Nastrouhejte sýr
- Umístěte nerezovou nádobu na motorovou základnu kuchyňského robotu Ankarsrum. Do nádoby vložte hnětač na těsto společně se stěrkou na těsto.
- Přidejte všechny ingredience, spusťte robot při nízké rychlosti a připravte těsto.
- Rozdělte těsto na 8 dílů a rozválejte je na dlouhé kousky.
- Pak těsto otočte kolem grilovacích špejlí.
- Chlebové tyčinky grilujte přímo na grilu nebo na otevřeném ohni.
Tip navíc! Připravte si chlebové tyčinky dopředu a nechte je zmrazené až do doby, než budete grilovat!
Hnětení, odšťavňování, rozmixování, rozemletí? Žádný problém! Vyberte si z celé řady různorodých příslušenství a vyrobte si doma vlastní dokonalé klobásy, hamburgery, pečivo, těstoviny, čerstvou šťávu, smoothie nebo cokoliv dalšího o čem sníte.
Tipy: S bohatým příslušenstvím Ankarsrum si lehce připravíte všechny možné omáčky a přílohy, které budete potřebovat na své grilovací párty. Od kečupu, po nakládané okurky a salát coleslaw. Podívejte se na všechny možnosti kuchyňského robotu Ankarsrum.
Domácí chlebové bulky
Oslňte vaše hosty na grilovací párty domácími chlebovými bulkami.
Recept na chlebové bulky
Ingredience:
- 100 g másla (pokojové teploty)
- 450 ml ovesného mléka nebo jakéhokoli rostlinného neutrálního mléka
- 1 lžíce cukru
- 11 gramů sušeného droždí
- 1,5 lžičky soli
- 750 g mouky
- Voda na potření bulek a sezamová nebo slunečnicová semínka na posypání
Postup:
- Umístěte nerezovou nádobu na motorovou základnu kuchyňského robotu Ankarsrum. Do nádoby vložte hnětač na těsto společně se stěrkou na těsto.
- Ovesné mléko zahřejte na teplotu 42°C a přidejte do mísy. Poznámka: pokud bude mísa studená, bude potřeba více zahřát mléko.
- Přidejte cukr a sůl a nechte hníst střední rychlostí.
- Nasypte nahoru suché droždí a nechte směs několik minut ležet.
- Postupně po malém množství přidávejte 3⁄4 z celkového množství mouky, nechte hníst nízkou až střední rychlostí.
- Přidejte máslo a zbytek mouky.
- Nechte hníst při nízké až střední rychlosti po dobu 8 minut.
- Zakryjte mísu a nechte těsto 1 hodinu kynout.
- Těsto položte na dobře pomoučený povrch a rozdělte ho na 8 stejných kusů a vytvarujte bulky. V případě potřeby přidejte další mouku, ale zkuste udržet těsto velmi měkké.
- Bulky umístěte na plech na pečení pokrytý pečícím papírem, přikryjte a nechte ještě 30 minut kynout.
- Předehřejte troubu na 200°C.
- Potřete bulky vodou a posypejte semínky.
- Pečte v troubě po dobu 15–20 minut nebo do té doby, než bude kůrka bulek zlatohnědá.
- Nechte chvíli vychladnout, rozkrojte na polovinu a připravte si skvělý domácí hamburger!
Domácí kečup s mixérem Ankarsrum
Připravte si doma svůj vlastní kečup! S přídavným mixérem Ankarsrum to půjde hladce.
Recept na domácí kečup
Ingredience:
- 1 žlutá cibule
- 1 stonek celeru
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 800 g rajčat
- 200 ml vody
- 1 polévková lžíce worcestrové omáčky
- 1 lžíce nastrouhaného zázvoru
- 1 lžíce sušené bazalky
- 1 lžíce sušeného tymiánu
- 1⁄2 lžíce rozdrceného koriandru
- 1⁄2 lžíce sušeného fenyklu
- 1⁄2 lžíce soli
- 1 lžička sušeného chilli
- 150 ml vinného octa
- 80-160 g hnědého cukru
Postup:
- Nakrájejte cibuli, celer a česnek, vložte do pánve a na mírném ohni restujte s kapkou oleje dokud nezměknou.
- Přidejte worcester omáčku, zázvor, bazalku, tymián, koriandr, chilli, sůl a fenykl.
- Nakrájejte rajčata a přidejte je na pánev, následně přidejte vodu. Nechte dusit po dobu 20 minut za občasného míchání.
- Vložte mixovací nádobu (mixér) na motorovou základnu kuchyňského robotu Ankarsrum.
- Do nádoby mixéru vložte obsah pánve a mixujte do hladka.
- Rozmixovanou omáčku nalijte do čisté pánve, přidejte cukr a ocet. Vařte asi 10 minut.
- Dochuťte dle potřeba cukrem, solí a kořením.
- Nalijte do lahví, nechte vychladnout a poté vložte do chladničky, aby směs zhoustla.
Domácí sladké jednohubky
Na konec grilovací párty připravte sladké jednohubky, které jsou snadné a rychlé na přípravu a přitom je lze připravit ve velkém množství pro všechny hosty.
Recept na sladké jednohubky
Ingredience:
- 275 g másla (nakrájeného na kousky)
- 135 g cukru
- 1 polévková lžíce vanilkového cukru
- 1 polévková lžíce soli
- 300 g mouky
Postup:
- Umístěte nerezovou nádobu na motorovou základnu kuch. robotu Ankarsrum. Do nádoby vložte hnětač na těsto společně se stěrkou na těsto.
- Do mísy vložte všechny ingredience, nechte je hníst dokud se nezpracuje těsto.
- Vtlačte těsto do formy (asi 35 × 30) a pečte při 200°C po dobu asi 15 minut
- Mezitím si připravte náplň.
Ingredience:
- 3 bio citrony (nastrouhaná kůra + šťáva asi 200 ml)
- 4 vejce
- 495 g cukru
- 1,5 dl kukuřičného škrobu 1,5 dl
- 2 lžíce vanilkového cukru
Postup:
- Sestavte plastovou šlehací nádobu s balónovými metlami a umístěte na motorovou základnu.
- Nastrouhejte kůru z citronu a vymačkejte všechnu šťávu. Přidejte cukr, vanilkový cukr a vejce a šlehejte až získáte krásně nadýchanou konzistenci.
- Přidejte kukuřičný škrob a promíchejte. Náplň přidejte na těsto v troubě.
- Snižte teplotu v troubě na 175°C a pečte dalších 20 minut. Náplň by měla být pevnější, ale neměla by moc ztmavnout. Nechte přes noc venku.
- Ozdobte moučkovým cukrem a podávejte se šlehačkou a čerstvými plody.
Petit Choux domácí jednohubky
Petit Choux je skvělým občerstvením, které můžete podávat na své grilovací párty během toho, co hosté čekají než se připraví hamburgery! Vyměňte náplň a zdobení a každý si přijde na své.
Recept na petit choux
Ingredience:
- 125 ml mléka
- 125 ml vody
- 1⁄2 lžičky cukru
- 1⁄2 lžička soli
- 125 g nakrájeného másla
- 150 g mouky
- 4-5 vajec
Náplň:
- čerstvý sýr
- pražené ořechy
- olivové paté (pasta)
- nakrájená zelenina
- pesto
- bylinky a koření - např. bazalka, kopr, oregano...
Postup:
- Mléko společně s vodou, cukrem, solí a máslem zahřívejte v kastrolu. Když se objeví první bublina, odstavte kastrol ze sporáku
- Do mléčné směsi pomalu přimíchávejte po malém množství mouku. Kastrol znovu umístěte na sporák a míchejte dřevěnou vařečkou dokud nebude směs krásně lesklá.
- Sestavte plastovou šlehací nádobu s balónovými metlami a umístěte na motorovou základnu
- Přidejte směs a nechte mírně vychladnou
- Přidejte vejce a šlehejte. Během šlehání přidávejte vždy jen jedno vejce a nechte jej zcela zapracovat do těsta. Následně přidejte další vejce. Tento krok je velice důležitý. Pokud je těsto příliš tuhé, můžete přidat jedno vejce navíc.
- Jakmile máte hladké těsto, naplňte sáček a na okraji vyřízněte malý otvor nebo cukrářský sáček. Na plech s pečícím papírem vytvářejte malé (2-3 cm) kuličky. Nezapomeňte mezi nimi nechat dostatečný rozestup, protože při pečení zvětší objem.
- Nastavte troubu na 175°C. Pečte ve středu trouby asi 20-30 minut, dokud kuličky nezhnědnou.