Mlýnek na bezlepkovou mouku

Kamenné mlýnky z masivu rakouské značky Waldner Biotech melou celá zrna, čímž zachovávají cenné enzymy. Díky elektrickým mlýnkům (Single, Lady, Silence, Industry, Family, Mona nebo Luis) můžete zpracovávat všechny druhy obilí, semen a dalších surovin potřebných k výrobě bezlepkové mouky. Silný průmyslový motor slibuje více výkonu a tím i velmi kvalitní mletí obilí. Elektrický mlýnek využijí jak domácnosti, tak i profesionálové!

Malá zařízení, velký výkon

Výkon elektrického mlýnku předčí Vaše očekávání. Ve standardní výbavě všech mlýnků Waldner Biotech je vedle řady „dětských“ ochranných mechanismů také pojistka proti přehřátí, která slibuje naprosto bezpečnou práci s přístroji. Využijete tak naplno výkon mlýnků bez jakéhokoliv poškození motoru. K důležitým parametrům mlýnků patří také větší mlýnské kameny, díky kterým můžete mlít více zrní, aniž by se přehřívalo, a získáte také jemnější mouku. Oproti jiným mlýnkům se mlýnky Waldner Biotech mohou chlubit tím, že jsou vyrobeny výhradně z masivního dřeva. Jiní výrobci často používají překližku a podobné materiály, avšak lepená dřeva se pro přírodní produkty a mletí obilí nedoporučují. Všechny mlýnky také získaly náročné „TUV“ certifikáty, které garantují vysokou kvalitu těchto produktů, a dále potravinářský certifikát „Ages“.

Mouka během několika chvil

Manipulace i použití elektrických mlýnků Waldner Biotech jsou velmi jednoduché. Mlýnek postavíte na vodorovnou stabilní plochu a nastavíte dle své potřeby jemnost mletí tak, že uvolníte jistící šroub a otáčením násypky nastavíte požadovanou hrubost, a poté opět zajistíte šroubem. Za pár chvil pak před sebou máte kvalitní mouku plnou minerálních látek a vlákniny. Důležitým faktorem pro výkon a výsledek mletí jsou vlastnosti mletého materiálu. Čím je materiál sušší, tím vyšší je výkon a jemnost mletí. Mlýnky jsou vhodné k mletí špaldy, pšenice, kukuřice, rýže, cizrny, žita a dalšího obilí, mlít na nich můžete i fazole, oves a sójové boby, ale také koření jako fenykl či koriandr nebo mořskou sůl. Na olejnatá semena jako mák, slunečnice nebo sezam však kamenné mlýnky vhodné nejsou.

Proč je celozrnná mouka lepší?

Kamenné mlýnky na obilí ocení nejen příznivci zdravé výživy, ale i opravdoví labužníci, kteří vědí, jaké výhody má domácí čerstvá namletá celozrnná mouka. Krásně voní, skvěle chutná a hlavně jsou v ní zachovány všechny živiny i kvalitní nenasycené mastné kyseliny. Díky mlýnku si můžete namlít mouku jakoukoliv – špaldovou, žitnou, pohankovou, pšeničnou, nebo třeba rýžovou. Celozrnná mouka má oproti bílé výrazně větší množství vápníku, železa, hořčíku, zinku a vitamínů E, B1 a B2. Celé zrno obsahuje také polysacharidy, neboli složité cukry, které pomáhají udržovat stálou hladinu krevního cukru. Díky tomu se nám dostává stálého přílivu harmonické energie. 

Kategorie blogu
Nahoru