Rádi si maso k obědu připravujete sami? Oddělit maso od kostí, žil a kůže může být někdy pořádný oříšek. Máte-li ovšem po ruce vykosťovací nože Samura, půjde vám to levou zadní. Při vykosťování je důležitá nejen čepel, ale i samotná rukojeť, která vás chrání před sklouznutím nože. Dlouhá a úzká čepel, která je zároveň velmi odolná a maximálně flexibilní, umožňuje dokonale oddělit maso od kostí a snadno obejít i velké klouby. Na kosti tak nezůstane ani gram masa. [Číst více]
Nože Samura
Povedlo se vám upéct naprosto dokonalý chléb s křupavou kůrčičkou? A teď už se jenom zakousnout… abyste si mohli vychutnat perfektně ukrojený plátek chleba, vezměte si na pomoc odborníka na slovo vzatého. Řeč je o Samura noži na chléb. Jeho vlnité ostří tvoří mnoho malých, zato velmi ostrých zubů. Díky nim si nůž skvěle poradí s tvrdým pečivem i právě upečeným a nadýchaným koláčem. Značka Samura má ovšem v nabídce i speciality v podobě oboustranných nožů na chléb. [Číst více]
Patříte k milovníkům ovoce a zeleniny? Rádi dětem připravujete zdravé ovocné saláty? Ne vždycky je krájení měkčího ovoce či zeleniny procházka růžovým sadem. Sáhnete-li ovšem po kvalitních Samura nožích na ovoce a zeleninu, už nikdy nebudete chtít krájet nic jiného. Nůž na ovoce a zeleninu je zpravidla nejmenším nožem v kuchyni, z hlediska používání však bývá často označován za jeden z nejoblíbenějších a nejpoužívanějších. Praktické nože Samura na ovoce a zeleninu jsou vyrobené tak, aby se s nimi snadno loupalo i krájelo. [Číst více]
Ocelové nože japonského typu jsou dokonalým spojením legendárních tradic minulosti a špičkových technologií budoucnosti. V současné době představují nože japonského typu symbol kvality, ostrosti a trvanlivosti. Více o ocelových nožích japonského typu se dočtete ZDE. [Číst více]
Damaškové nože jsou složeny z mnohovrstvé oceli. Samotná výroba damaškové oceli je časově náročný a složitý proces. Speciální techniky kalení propůjčují oceli vysokou tvrdost, která udržuje mimořádnou ostrost břitu po velmi dlouhou dobu. Unikátní a nenapodobitelný vzor čepelí získaný kováním více vrstev oceli s různou tvrdostí dodává nožům atraktivní a velmi elegantní vzhled. Více o přednostech damaškové oceli se dočtete ZDE. [Číst více]
S tímto tradičním nožem na zpracovávání zeleniny si můžete začít zvykat, že v ruce držíte malý a vysoce výkonný meč. Jeho největší výhodou je, že jej lze používat lehce bez vynaložení většího úsilí. Jeho ploché ostří působí a vypadá jako tenký sekáček s oboustranným ostřím. Na rozdíl od nože Santoku, který je všestrannější, se Nakiri specializuje především na zpracování zeleniny. [Číst více]
Japonské nože představují symbiózu japonské nožířské tradice a evropské spolehlivosti. Jsou vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli, která je kalena na 58 - 61 HRC. Díky japonskému tvaru zúžení ze špičky mají fantastický řezný výkon. Naostřeny jsou v úhlu 17 stupňů. Rukojeť je vyrobena z nejmodernějších materiálů - Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, Kraton a kompozity. [Číst více]
Hledáte skvělé nože, které vás nezradí při krájení plátků masa, loupání ovoce nebo při vykosťování? Seznamte se s noži Samura. Kromě skvělého řezu a dalších fantastických vlastností vynikají i dokonalým designem. Každá z kolekcí nožů Samura je specifická, ať už se jedná o designovou stránku, tvar nože nebo jeho vlastnosti. Na své si tak přijdou amatérští i profesionální kuchaři, kteří sází na kvalitu, prvotřídní materiály a špičkový vzhled. [Číst více]
Malý, praktický a nepostradatelný. Řeč je o loupacím noži. Díky jeho krátké čepeli snadno oloupete a důkladně očistíte zeleninu i ovoce. Zároveň si skvěle poradí i s krájením. Kvalitní nože na ovoce a zeleninu značky Samura vynikají nízkou hmotností, což oceníte zejména při časově náročnější práci, jako je například loupání většího množství brambor nebo jiné zeleniny. [Číst více]
Žádný kuchař se v kuchyni neobejde bez kvalitních nožů. Mezi tři základní nože, které bohatě postačí ke zvládnutí většiny kuchařských úkonů, patří loupací nůž, šéfkuchařský nůž a univerzální nůž. Právě univerzální nůž má v kuchyni všestranné využití. Optimální délka čepele, ergonomicky tvarovaná rukojeť a bezchybná ostrost jsou parametry, které nabízí nože Samura. I proto se staly tyto kuchyňské nože oblíbené po celém světě, a to mezi nadšenými amatérskými i profesionálními kuchaři. [Číst více]
Šéfkuchařský nůž je jedním ze trojice nepostradatelných nožů v kuchyni. Díky své široké a dlouhé čepeli je skvělým všestranným pomocníkem nejen profesionálních kuchařů. Značka Samura nabízí různé šéfkuchařské nože, ať už jde o tvar, velikost, materiály nebo design. Jedno však mají společné, a to vysokou kvalitu. Čepel nožů Samura se vyrábí z nejlepší švédské a japonské oceli, kalené na 58 - 61 HRC. Zároveň mají japonský tvar a jemné zúžení ze špičky, což přispívá k bezchybnému řezu. [Číst více]
Upekli jste čerstvý chléb, ale nevíte, jak jej nakrájet, aby z něho nebylo pouze drobení? Perfektní ostří nože na chléb Samura zajišťuje dokonalé krájení čerstvého chleba, křupavé kůrky a poradí si s měkkým vnitřkem. Nůž na chléb a další pečivo je oblíbeným pomocníkem v mnoha domácnostech. Díky velmi dlouhé čepeli ovšem přijde vhod i při krájení koláčů nebo dortů. Nože Samura se vyznačují perfektními vlastnostmi, díky čemuž patří k oblíbeným a vyhledávaným po celém světě. [Číst více]