Podzimní recepty s kuchyňským robotem Ankarsrum

Zužitkujte svá jablka a upečte si fantastický jablečný koláč s hnědým máslem a skořicí. Vyzkoušejte také náš tvarohový koláč s karamelovou polevou nebo drobenkový koláč s vanilkovým krémem.

Recept na jablečný koláč

Ingredience:

  • 5 větších vajec 
  • 360 g cukru
  • 240 g mouky
  • 1,5 čajové lžičky prášku do pečiva
  • 3–4 jablek nakrájených na tenké plátky
  • 150 g másla
  • 1 polévková lžíce vanilkového cukru
  • 1 polévková lžíce skořice
Zpracování jablek v kuchyňském robotu Ankarsrum

Postup:

  1. Rozehřejte máslo do hněda. Jamile získá nahnědlou barvu, přidejte skořici, vanilkový cukr a nechejte bokem vychladit. 
  2. kuchyňském robotu Ankarsrum rozšlehejte vejce a přidejte cukr tak, aby byla hmota nadýchaná.
  3. Prosejte mouku a kypřící prášek a smíchejte tak, abyste měli hladké těsto a díky šlehači také provzdušněné. 
  4. Nalijte těsto do předem vymazané a vysypané formy o velikosti cca 26-28 cm.
  5. Zalijte těsto máslem a začněte navrch pokládat plátky jablek, tak aby byly hezky rozprostřené.
  6. Pečte zhruba 35-40 minut na 165 °C. 
  7. Podávejte horké nebo mírně teplé s kopečkem vanilkové zmrzliny.

Doporučené produkty

Recept na tvarohový koláč s karamelovou polevou

Lahodný tvarohový koláč s vanilkovou příchutí, zdobený jablky a pekanovými ořechy zalitý karamelovou polevou.

Budeme potřebovat

Na korpus:

  • 100 g másla
  • 250 g sušenek
  • 45 g cukru
  • Špetka soli

Na náplň:

  • 600 g smetanového sýru 
  • 112 g hnědého cukru 
  • 100 g zakysané smetany 
  • 230 g jablečného pyré 
  • 1 čajová lžička vanilkového prášku 
  • 3 vejce 

Na zdobení:

  • 100 g pekanových ořechů
  • 2-3 jablek
  • 25 g másla
  • 2 polévkové lžíce hnědého cukru 
  • ½ čajové lžičky vanilkového prášku 

Na polevu:

  • 250 ml smetany
  • 3 lžíce hnědého cukru  
  • 70 g sirupu

Postup

Příprava korpusu:

  1. Předehřejte troubu na 150 °C. Rozprostřete pečící papír do dortové formy.
  2. Okraje formy potřete máslem.
  3. Rozpusťte máslo, roztlučte sušenky na jemné hrudky a všechny ingredience smíchejte dohromady.
  4. Hmotu vložte do dortové formy a jemně ho zatlačujte na její dno. 
  5. Připravte si hlubší pánev nebo hrnec na vodní lázeň. 
  6. Hrnec by měl být dostatečně velký na to, aby se tam vešla dortová forma, která bude do 2/3 ponořená ve vodě. 
Recept na tvarohový koláč s robotem Ankarsrum

Příprava náplně: 

  1. Připravte si plastovou šlehací nádobu s balónovými metlami a umístěte na motorovou základnu kuchyňského robotu Ankarsrum
  2. Vyšlehejte smetanový sýr s cukrem.
  3. Přidejte jablečné pyré, zakysanou smetanu, vanilkový prášek, skořici a šlehejte.
  4. Po chvíli přidávejte po jednom vejci a mírně šlehejte, dokud nebude těsto hladké.
  5. Těsto nalijte do formy, kterou pečlivě zakryjte dvěma vrstvami hliníkové fólie. Během pečení tak omezíte vniknutí vody do pečící formy.
  6. Pečící formu vložte do hrnce a následně do trouby. Do hrnce nalijte vroucí vodu tak, aby dosahovala do 2/3 výšky pečící formy.
  7. Pečte po dobu 1 hodiny. Po hodině vypněte troubu a vypusťte páru. Znovu troubu zavřete a nechte dort ještě tak hodinu dojít.
  8. Korpus nechte volně vychladnout a pak ho dejte nejlépe přes noc do lednice.   
Kuchyňský robot Ankarsrum pro přípravu sladkých buchet a koláčů

Příprava zdobení: 

  1. Rozpusťte na nepřilnavé pánvi máslo, přidejte cukr a vanilku.
  2. Jablka nakrájejte na malé kousky a přidejte je spolu s ořechy na pánev. Nechejte chvilku povařit, dokud jablka nezměknou. Poté nechejte vychladnout.

Příprava karamelové polevy:  

  1. Smíchejte v pánvi smetanu, cukr, sirup a sůl. 
  2. Za stálého míchání povařte, dokud karamelová omáčka nezhoustne a zbarví se do zlatova. Odstavte z plotýnky a přimíchejte máslo.  
  3. Tvarohový koláč položte na talíř, ozdobte jablky a pekanovými ořechy, a nakonec pokapejte dle libosti karamelovou polevou. 

Recept na drobenkový koláč s vanilkovým krémem

Lahodný drobenkový koláč s jablečným pyré a jablky marinovanými v javorovém sirupu. 

Ingredience na těsto:

  • 125 g másla
  • 120 g mouky
  • 37 g ovesných vloček
  • 90 g třtinového cukru
  • špetka soli

Ingredience pro náplň:

  • 4 nakrájená jablka 
  • 3 polévkové lžíce javorového sirupu 
  • 230 g jablečného pyré

Ingredience na vanilkový krém:

  • 200 ml smetany
  • 2 žloutky
  • 2 polévkové lžíce cukru
  • ½ čajové lžičky vanilkového prášku 

Postup pro přípravu těsta a náplně: 

  1. Oloupejte jablka a nakrájejte na tenké plátky. Promíchejte s javorovým sirupem a odložte bokem. 
  2. Předehřejte troubu na 175 °C.
  3. Sestavte nerezovou nádobu se stěrkou a rollerem a umístěte na motorovou základnu kuchyňského robotu Ankasrum.    
  4. Smíchejte kousky másla za studena se zbytkem ingrediencí a vypracujte tužší těsto. 
  5. Půlku těsta si odložte a zbytkem vytlačte formu na pečení. 
  6. Přidejte jablečné pyré a navrch pokládejte nakrájená jablka. Směs zakryjte zbytkem těsta. 
  7. Pečte uprostřed trouby asi 25-30 minut, dokud se těsto nezačne zbarvovat. 
  8. Podávejte s vanilkovým krémem.  
Drobenkový koláč připravený v kuchyňském robotu Ankarsrum

Postup pro přípravu krému:

  1. Sestavte plastovou šlehací nádobu s balónovými metlami. 
  2. Pečlivě vyšlehejte krém. 
  3. Přidejte zbývající ingredience a šlehejte již v mírnějším rytmu do hladka.  
Kategorie blogu
Nahoru