Raw (tedy syrové) špagety s tomatovým pestem

Ptáte se, co je to za nesmysl jíst syrové špagety? Žádný nesmysl, ale skvělá vychytávka! Nejedná se pochopitelně o klasické těstovinové špagety, ale o speciálně připravené špagety z čerstvé cukety.

Na pesto budete potřebovat: 

  • ½ šálku (120ml) olivového oleje
  • 4 zralá rajčata nakrájená na čtvrtky 
  • ½ šálku (20g) lístků čerstvé bazalky
  • ½ šálku (30g) listového špenátu i se stopkami
  • 6 stroužků oloupaného česneku
  • 1 kávová lžička soli
  • 1 šálek (145g) loupaných mandlí
  • a špetku černého pepře
Recept na cuketové špagety a tomatové pesto

Postup:

Vložte všechny přísady v uvedeném pořadí do mixéru a nadělejte z nich kaši – tedy pesto. Pokud budete mixovat ve skutečně kvalitním mixéru – doporučujeme Vitamix – bude vám stačit k výrobě konzistence vynikajícího pesta pouhých 30-45 sekund.

Pesto máme a nyní už jen stačí pomocí spiralizéru vytvořit z cukety zdravé raw špagety, které přelijeme vyrobeným pestem. Co je to spiralizér? Speciální kráječ tvrdé zeleniny, který dokáže vykouzlit na talíři rostlinné špagety, girlandy, spirálky a jiné gastronomické vychytávky, které nejen skvěle chutnají, ale vypadají jako od kuchaře s Michelinskou hvězdou ;-)

Doporučené produkty

Kategorie blogu
Nahoru