Jak si udělat domácí ovocné víno? Recepty na domácí vína z ovoce

Domácí výroba ovocného vína je příjemná a obohacující aktivita, která vám umožní vychutnat si vlastní unikátní nápoj. Zde je průvodce, jak si můžete doma vyrobit ovocné víno pomocí fermentačního procesu.

Pro výrobu vína si vyberte kvalitní a zralé ovoce. Nejčastěji se používají hrozny, bobule, jablka nebo tropické ovoce jako mango a ananas. Užijte si své domácí víno s přáteli a rodinou a objevujte nekonečné možnosti kombinací ovoce a chutí.

Jednoduché postupy pro výrobu lahodných domácích vín

Výroba domácího ovocného vína ve fermentoru Kuvings

Pro snadnou výrobu ovocného vína doporučujeme využít přístroj fermentor Kuvings. Ovocná vína v něm připravíte snadno a téměř bez práce. Stačí jen vložit očištěné a na kousky nakrájené suroviny a spustit program. O zbytek se už postará fermentor sám.

Domácí výroba ovocných vín vám umožní experimentovat s různými kombinacemi ovoce. Dokonce můžete přidat i koření jako skořici nebo hřebíček pro další chuťové variace. Výroba domácího ovocného vína je prostě skvělým způsobem, jak si užít výhody vlastnoručně vyrobeného nápoje. Zároveň je to další možný způsob zpracování sezonní úrody ovoce.

Víno z tropického ovoce

Víno z tropického ovoce potěší vaše smysly a ledově vychlazené s ovocnou dužinou si vás získá na první ochutnání. K výrobě vína z tropického ovoce můžete použít například ananas, mango a banány, jejichž kombinace vás ohromí svojí úžasnou chutí. Toto tropické ovocné víno vás jen svým aromatem okamžitě přenese na párty u moře. 

Domácí ovocné víno: Krok za krokem k dokonalému vínu z ovoce

Recept na víno z tropického ovoce

Ingredience:

  • 200 g ananas
  • 600 g banán
  • 200 g mango
  • 100 g kiwi
  • 1600 ml sodžu (nebo jiný 20% alkohol)
  • 60 g med

Postup ve fermentoru Kuvings:

  1. Ananas oloupejte a odstraňte z něj tvrdou vnitřní část. Nakrájejte jej na 3 – 5 mm silné kousky.
  2. Do fermentační nádoby připravte kiwi, banán, ananas a mango.
  3. Následně do nádoby přidejte med a nápoj sodžu (nebo jiný 20% alkohol).
  4. Sestavte fermentační nádobu s víkem a pomocí úchytu uzavřete otočením ve směru hodinových ručiček. Vložte nádobu dovnitř fermentoru.
  5. Ovocné víno vyrobíte pomocí programu „Nakládaná zelenina“ (stiskněte tlačítko Menu čtyřikrát). Časování se vypne po 3 sekundách a fermentování začíná. Po 72 hodinách bude proces fermentace ukončen.

Doporučené produkty

Kategorie blogu
Nahoru