Letní recepty s kuchyňským robotem Ankarsrum
Užívejte si letní dny zdravě a chutně! S naším mixérem Ankarsrum si vyrobíte lahodné a lehké letní pokrmy, které potěší vaše chuťové pohárky. Přinášíme recepty na křupavé chlebové placky, dorty z jahod a s borůvkami, lehké sušenky a cupcakes, ale také recepty na osvěžujicí koktejly pro vaše báječné léto!
Recept na domácí chlebové placky
Křupavé chlebové placky patří ke klasickým receptům, které v létě rozhodně oceníte. Pochutnáte si na nich ráno na snídani, nebo při letním grilování. Jeho příprava je jednoduchá a zvládne ji tak každý.
Ingredience:
- 50 g kvasnic
- 500 ml mléka
- 210 g ječmenné mouky
- 210 g mouky z borové kůry
- 180 g mouky
- 2 lžičky soli
Postup:
- Kvasnice nechte rozpustit ve vlažném mléce.
- Nerezovou nádobu umístěte na motorovou základnu kuchyňského robotu Ankarsrum. Do nádoby vložte hnětač na těsto společně se stěrkou na těsto.
- Přidejte měkké máslo, sůl a většinu mouky. Nechte těsto zpracovávat po dobu několika minut. .
- Nasaďte víko, nechte kynout půl hodiny.
- Nastavte troubu na 250°C.
- Těsto položte na pomoučený vál a rozdělte na 20 kusů. Vytvarujte bulky a přikryjte je čistou utěrkou.
- Vezměte dvě bulky a vyválejte je do kulatých křupavých chlebů, položte na pečící plech vyložený pečícím papírem. Ve středu každého chleba vytvořte kulatou díru.
- Pečte ve středu trouby po dobu 6-8 minut nebo dokud nezískají zlatavou barvu.
Mezitím rozválejte další dvě bulky a poté je nechte upéct. Nechte chléb vychladnout.
Chutný dort s tropickým nádechem
Dort, který se perfektně hodí pro letní dny! Jahody, borůvky, ananas - mňam!
Budete potřebovat
Korpus:
- 4 vejce
- 270 g cukru
- 100 ml vroucí horké vody
- 180 g mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžička vanilkového cukru
Náplň:
- 400 ml smetany
- 200 g tvarohu
- 90 g moučkového cukru
- 400 g rozmixovaného ananasu
- 500g jahod
Poleva:
- 150 ml smetany
- 10 čerstvých jahod
- hrst borůvek na ozdobu
Postup
Korpus:
- Předehřejte troubu na 175°C a pekáč (20-23 cm) vyložte papírem na pečení.
- Sestavte plastovou šlehací nádobu s balónovými metlami a umístěte na motorovou základnu kuchyňského robotu Ankarsrum.
- Našlehejte vejce a cukr v nadýchanou směs, přidejte horkou vodu.
- Sestavte plastovou šlehací nádobu se šlehacími metlami a umístěte na motorovou základnu kuchyň. robotu Ankarsrum.
- Smíchejte mouku, prášek do pečiva a vanilku a smíchejte s těstem z vajec a cukru.
- Pečte uprostřed trouby asi 30 minut.
- Nechte v pekáči zcela vychladnout.
- Rozdělte dortový korpus na tři vrstvy.
Náplň:
- Nechte z ananasu vytéct přebytečnou šťávu.
- Jahody nakrájejte na menší kousky.
- Sestavte plastovou šlehací nádobu se šlehacími metlami a umístěte na motorovou základnu kuchyňského robotu Ankarsrum.
- Vložte dovnitř ananas, jahody, 60 g moučkového cukru a promíchejte.
- Vyšlehejte smetanu.
- Dále vyšlehejte tvaroh a zbytek moučkového cukru.
- Šlehejte smetanu a tvarohovou směs a přidejte jahody s ananasem.
- Položte jeden korpus na talíř a rovnoměrně na něj rozpostřete polovinu náplně. Přidejte další korpus a opakujte. Nakonec přidejte poslední korpus.
- Vyšlehejte smetanu na ozdobu a naneste na dort. Ozdobte jahodami.
Dokonalé sušenky
Kdo by nemiloval sušenky? Podívejte se na naše oblíbené recepty 5 druhů sušenek a upečte si s námi švédské sušenky, sušenky s marmeládou, čokoládové plátky, mandlové sušenky nebo bezlepkové amaretti.
Recepty na letní koktejly a nápoje
Jahodové daiquiri
Do tohoto receptu jsme přidali také maliny a pro jeho vytvoření jsme použili přídavný mixér Ankarsrum.
Ingredience pro 2 porce:
- 10 kostek ledu
- 200 g malin a jahod, nejlépe zmrazené
- 8 cl lehkého rumu (lze vyloučit)
- 75 ml limetkové šťávy
- 1 polévková lžíce bílého sirupu
Postup:
- Rozmixujte ledové kostky a přidejte další ingredience. Mixujte dokud nedosáhnete požadované konzistence. Podávejte v chlazených sklenicích.
- Pokud chcete připravit nealkoholickou verzi, ke konci mixování můžete přidat sodovku.
Tento koktejl chutná skvěle připravený i z chlazeného melounu.
Jahodový milkshake se šlehačkou
Jahodový milkshake s čerstvými jahodami a nadýchanou šlehačkou se hodí perfektně na letní zahradní párty s přáteli - vychutnejte si hotový ráj u vás doma.
Ingredience na 1 litr:
- 1 litr vanilkové zmrzliny
- 200 ml 2% mléka
- 50 g jahod
Dekorace:
- Čerstvé jahody
- Šlehačka
Postup:
- Otočte kuchyňský robot Ankarsrum na bok a sestavte s přídavným mixérem.
- Přidejte všechny ingredience a mixujte do hladka.
- Podávejte ve sklenicích s brčkem a ozdobte jahodami navíc a šlehačkou.
Svěží citronová limonáda
Svěží limonáda je ideální drink pro teplé letní dny! K přípravě čerstvých limonád použijte lis na citrusy Ankarsrum.
Ingredience:
- 700 ml vody
- 180 g cukru
- 8 citronů
- Ledové kostky
Postup:
- Do kastrolu přidejte 300 ml vody a cukr a zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí.
- Přidejte zbytek vody a nechte ji vychladnout v lednici.
- Sestavte lis na citrusy s motorovou základnou kuchyňského robotu Ankarsrum a odšťavněte citrony.
- Citronovou šťávu smíchejte s cukrovou vodou a podávejte s kostkami ledu.