Nože Samura představují symbiózu japonské nožířské tradice a evropské spolehlivosti
Nože značky Samura jsou vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli, kalené na 58 - 61 HRC. Čepele mají japonský tvar a jemné zúžení ze špičky, díky čemuž disponují fantastickým řezným výkonem.
Nože Samura jsou naostřeny v úhlu 17 stupňů. To je více než u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů. Pro rukojeť používáme nejlepší moderní materiály: Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, Kraton a kompozity. Vice o historii zn. Samura.
Tento univerzální japonský kuchyňský nůž je ručně kovaný, dokonale vyvážený a vhodný pro jakýkoliv typ kuchyňské práce. Pojem "Santoku" lze doslova přeložit jako "tři typy použití", což přesně odpovídá tomuto noži - lze s ním precizně krájet, řezat a sekat.
Čepel tohoto nože nahradí hned několik jiných kuchyňských nožů a velikost nože vám umožní pracovat jakoukoliv technikou krájení. Tento nůž je vhodný pro zpracovávání masa a ryb a stejně tak s ním lze krájet zeleninu a ovoce na plátky nebo kostky. Široká čepel o délce 182 mm ve spojení s úzkou rukojetí nechává kuchaři prostor pod dlaní a tím mu nechává větší svobodu při manipulaci s nožem.
Nůž Santoku BlackSmith by stejně jako ostatní ručně kované nože, měl být omýván pouze ručně nikoliv v myčce na nádobí. Po umytí jej vždy otřete do sucha - tento krok je obzvláště důležitý, protože nůž je vyroben z uhlíkové oceli a vyžaduje tak větší pozornost.
Tento nůž lze zakoupit i ve speciálním dárkovém balení v japonském stylu.
- Celková délka: 32,6 cm
- Délka čepele: 18 cm
- Hmotnost: 218 g
Přednosti nožů Samura:
- vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli, kalené na 58 - 61 HRC
- fantastický řezný výkon díky japonskému tvaru čepele a jemnému zúžení ze špičky
- naostření v úhlu 17 stupňů (tj. více něž u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů)
- rukojeti vyrobeny z nejlepších moderních materiálů: Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, Kraton a kompozity
Jak vybrat ten správný nůž?
Chcete-li si usnadnit výběr a pochopit, jaké nože budete skutečně potřebovat, měli byste se seznámit s hlavními typy nožů a jejich využitím. Více k tomuto tématu jsme pro vás shrnuli v jak vybrat správný nůž.
Japonský kuchyňský nůž - přímý potomek samurajského meče
Japonské nože jsou dokonalým spojením legendárních tradic minulosti a špičkových technologií budoucnosti Vice o vlastnostech japonských nožů.
Péče o kuchyňské nože
Správná péče o kuchyňské nože je celá věda, jednoduchá, ale velmi důležitá. Dodržováním několika jednoduchých pravidel můžete výrazně prodloužit životnost dobrého nože a přetvořit vaše rutinní vaření na snadný a fascinující proces.
Broušení a leštění nožů. Účel a důležitost.
Vlastnosti kvalitního kuchyňského nože značně závisí na stupni jeho konečného broušení a leštění v poslední fázi výroby. Tímto procesem je ovlivněna nejen schopnost nože udržet ostrost po delší dobu, ale také samotný výkon - maximální výsledky s minimálním úsilím.
Navíc také odráží krásu a dokonalost vzhledu nože a poskytuje dodatečnou ochranu proti korozi. Kvalita a přísné dodržování obráběcích technik nám poskytuje odpověď na otázku, proč jsou některé nože lepší, pokud porovnáváme jejich řeznou kapacitu a zachování ostrosti.