Nože Samura představují symbiózu japonské nožířské tradice a evropské spolehlivosti
Nože značky Samura jsou vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli, kalené na 58 - 61 HRC. Čepele mají japonský tvar a jemné zúžení ze špičky, díky čemuž disponují fantastickým řezným výkonem.
Nože Samura jsou naostřeny v úhlu 17 stupňů. To je více než u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů.
Pro rukojeť používáme nejlepší moderní materiály: Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, Kraton a kompozity. Více o historii zn. Samura.
Samura BUTCHER Set 6 nožů (SBU-0260)
Skvělá sada šesti nožů Samura Butcher zahrnuje: filetovací nůž (SBU-0048), dlouhý plátkovací nůž (SBU-0049), vykosťovací nůž (SBU-0063), malý nůž (SBU-0064), nůž (SBU-0066) a stahovací nůž (SBU-0067).
Doporučujeme ruční mytí.
Samura Butcher Set 6 nožů obsahuje:
Samura BUCHER Filetovací nůž SBU-0048
- Celková délka: 35,3 cm
- Délka čepele: 22,8 cm
- Hmotnost: 159 g
Samura BUTCHER Dlouhý plátkovací nůž SBU-0049
- Celková délka: 38,2 cm
- Délka čepele: 25,3 cm
- Hmotnost: 158 g
Samura BUTCHER Vykosťovací nůž SBU-0063
- Celková délka: 31,4 cm
- Délka čepele: 18,7 cm
- Hmotnost: 134 g
Samura BUTCHER Malý nůž SBU-0064
- Celková délka: 28,6 cm
- Délka čepele: 15,6 cm
- Hmotnost: 138 g
Samura BUTCHER Nůž SBU-0066
- Celková délka: 32,5 cm
- Délka čepele: 19,5 cm
- Hmotnost: 149 g
Samura BUTCHER Stahovací nůž SBU-0067
- Celková délka: 30,5 cm
- Délka čepele: 17,3 cm
- Hmotnost: 161 g
Profesionální kuchyňské nože BUTCHER
Členitý povrch rukojeti nejen zabrání vyklouznutí z vlhkých rukou, ale také umožňuje jisté a rychlé řezy. Navíc se není třeba obávat o ostří, protože každá čepel z oceli AUS-8 se ručně brousí s využitím technik nejdokonalejšího konvexního způsobu ostření.*** Díky tomu nůž snadno pronikne vlákny a nezanechá jakkoli nepravidelné okraje řezu.
*** Co je konvexní broušení?
Konvexní výbrus (někdy nazývaný sekerové ostří nebo čočkový brus) je velmi náročné na broušení, ale takto vybroušené ostří zůstává mimořádně odolné a robustní při současné vysoké ostrosti. Tvarem připomíná postupně se zužující zakřivený kužel. Nevytváří tedy klasické rovné hrany, které vznikají broušením pouze samotného ostří. U konvexního výbrusu se brousí "celá" čepel do vytracena. Řezné vlastnosti jsou vynikající.
Unikátní vlastnosti:
- Strukturovaný povrch rukojeti maximalizuje úroveň jistoty a komfortu úchopu a brání vyklouznutí z vlhkých rukou.
- Každý nůž řeznické série Butcher se brousí RUČNĚ konvexní technikou pro dosažení zvýšené odolnosti a vynikajícího krájecího výkonu s dokonale rovnými řezy.
- Ultra pevná rukojeť z polypropylenu se příjemně drží a velmi prakticky používá.
- Originální japonská ocel AUS-8 v závislosti na rozměrech nožů vyniká tvrdostí 58-59 HRC.
Co můžete očekávat od "řeznické" série nožů Butcher?
- Tvrzené ocelové čepele si udrží ostrost po velmi dlouhou dobu.
- Zakřivený design rukojeti brání vyklouznutí z ruky.
- Manuální broušení každého nože na brusných kamenech.
- Japonská ocel AUS-8 s konvexním výbrusem.
Přednosti nožů Samura:
- vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli, kalené na 58 - 61 HRC
- fantastický řezný výkon díky japonskému tvaru čepele a jemnému zúžení ze špičky
- naostření v úhlu 17 stupňů (tj. více něž u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů)
- rukojeti vyrobeny z nejlepších moderních materiálů: Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, Kraton a kompozity
Jak vybrat ten správný nůž?
Chcete-li si usnadnit výběr a pochopit, jaké nože budete skutečně potřebovat, měli byste se seznámit s hlavními typy nožů a jejich využitím. Více k tomuto tématu jsme pro vás shrnuli v jak vybrat správný nůž.
Japonský kuchyňský nůž - přímý potomek samurajského meče
Japonské nože jsou dokonalým spojením legendárních tradic minulosti a špičkových technologií budoucnosti Vice o vlastnostech japonských nožů.
Péče o kuchyňské nože
Správná péče o kuchyňské nože je celá věda, jednoduchá, ale velmi důležitá. Dodržováním několika jednoduchých pravidel můžete výrazně prodloužit životnost dobrého nože a přetvořit vaše rutinní vaření na snadný a fascinující proces.
Broušení a leštění nožů. Účel a důležitost.
Vlastnosti kvalitního kuchyňského nože značně závisí na stupni jeho konečného broušení a leštění v poslední fázi výroby. Tímto procesem je ovlivněna nejen schopnost nože udržet ostrost po delší dobu, ale také samotný výkon - maximální výsledky s minimálním úsilím.
Navíc také odráží krásu a dokonalost vzhledu nože a poskytuje dodatečnou ochranu proti korozi. Kvalita a přísné dodržování obráběcích technik nám poskytuje odpověď na otázku, proč jsou některé nože lepší, pokud porovnáváme jejich řeznou kapacitu a zachování ostrosti.