Nože Samura představují symbiózu japonské nožířské tradice a evropské spolehlivosti
Nože značky Samura jsou vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli, kalené na 58 - 61 HRC. Čepele mají japonský tvar a jemné zúžení ze špičky, díky čemuž disponují fantastickým řezným výkonem. Nože Samura jsou naostřeny v úhlu 17 stupňů. To je více než u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů. Pro rukojeť používáme nejlepší moderní materiály: Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, Kraton a kompozity. Vice o historii zn. Samura.
Pokud je klasický šéfkuchařský nůž brán jako nejoblíbenější a nejčastěji používaný kuchyňský nůž, pak je tato větší a vylepšená verze jako jeho starší bratr, kterému mohou být svěřeny ještě obtížnější úkoly. Tento nůž budete moci používat každý den pro všechny druhy kuchyňské práce, jako je sekání, krájení, drcení, porcování a mletí. Šéfkuchařský nůž GRAND poskytuje dokonalou rovnováhu v ruce, zatímco 67 vrstev původní japonské oceli zajišťuje funkčnost, spolehlivost a sílu. Délka čepele je 24,5 cm dělá z tohoto nože nejdelší v produktové řadě Damascus 67. Ostření tohoto nože bylo provedeno z obou stran v úhlu 16–18 °, přičemž sklon zůstal rovný. Produktová řada Samura Damascus 67 je vrcholem japonského minimalismu. Je to nejkrásnější ze všech sérií, nože jsou tenké a disponují ostrou čepelí a ergonomickou oválnou rukojetí.
Doporučujeme ruční mytí.
- Celková délka: 36,4 cm
- Délka čepele: 24,5 cm
- Hmotnost: 222 g
Přednosti nožů Samura:
- vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli, kalené na 58 - 61 HRC
- fantastický řezný výkon díky japonskému tvaru čepele a jemnému zúžení ze špičky
- naostření v úhlu 17 stupňů (tj. více něž u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů)
- rukojeti vyrobeny z nejlepších moderních materiálů: Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, Kraton a kompozity
Jak vybrat ten správný nůž?
Chcete-li si usnadnit výběr a pochopit, jaké nože budete skutečně potřebovat, měli byste se seznámit s hlavními typy nožů a jejich využitím. Více k tomuto tématu jsme pro vás shrnuli v jak vybrat správný nůž.
Japonský kuchyňský nůž - přímý potomek samurajského meče
Japonské nože jsou dokonalým spojením legendárních tradic minulosti a špičkových technologií budoucnosti Vice o vlastnostech japonských nožů.
Péče o kuchyňské nože
Správná péče o kuchyňské nože je celá věda, jednoduchá, ale velmi důležitá. Dodržováním několika jednoduchých pravidel můžete výrazně prodloužit životnost dobrého nože a přetvořit vaše rutinní vaření na snadný a fascinující proces.
Broušení a leštění nožů. Účel a důležitost.
Vlastnosti kvalitního kuchyňského nože značně závisí na stupni jeho konečného broušení a leštění v poslední fázi výroby. Tímto procesem je ovlivněna nejen schopnost nože udržet ostrost po delší dobu, ale také samotný výkon - maximální výsledky s minimálním úsilím.
Navíc také odráží krásu a dokonalost vzhledu nože a poskytuje dodatečnou ochranu proti korozi. Kvalita a přísné dodržování obráběcích technik nám poskytuje odpověď na otázku, proč jsou některé nože lepší, pokud porovnáváme jejich řeznou kapacitu a zachování ostrosti.