Nože Samura představují symbiózu japonské nožířské tradice a evropské spolehlivosti
Nože značky Samura jsou vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli, kalené na 58 - 61 HRC. Čepele mají japonský tvar a jemné zúžení ze špičky, díky čemuž disponují fantastickým řezným výkonem. Nože Samura jsou naostřeny v úhlu 17 stupňů. To je více než u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů.
Pro rukojeť používáme nejlepší moderní materiály: Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, Kraton a kompozity. Vice o historii zn. Samura.
Sada pěti ocelových kuchyňských nožů Samura Harakiri zahrnuje: středně velký nůž na ovoce a zeleninu (SHR-0011B) s krátkou čepelí (99 mm), univerzální nůž (SHR-0023B) se středně dlouhou čepelí (150 мм), nůž Nakiri (SHR-0043B) se širokou střední čepelí (170 мм), šéfkuchařský nůž (SHR-0085B) se širokou a dlouhou čepelí (208 mm) a nůž Santoku (SHR-0095B) s tradiční čepelí japonského tvar (175 mm).
Doporučujeme ruční mytí.
Samura HARAKIRI Sada 5 nožů (černá) obsahuje:
Samura HARAKIRI Plátkovací nůž
- Celková délka: 20,8 cm
- Délka čepele: 9,9 cm
- Hmotnost: 47 g
Samura HARAKIRI Univerzální nůž
- Celková délka: 25,8 cm
- Délka čepele: 15 cm
- Hmotnost: 51 g
Samura HARAKIRI Nůž Nakiri
- Celková délka: 30 cm
- Délka čepele: 17 cm
- Hmotnost: 129 g
Samura HARAKIRI Šéfkuchařský nůž
- Celková délka: 32,8 cm
- Délka čepele: 20 cm
- Hmotnost: 114 g
Samura HARAKIRI Nůž Santoku
- Celková délka: 29,5 cm
- Délka čepele: 17,5 cm
- Hmotnost: 112 g
Přednosti nožů Samura:
- vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli, kalené na 58 - 61 HRC
- fantastický řezný výkon díky japonskému tvaru čepele a jemnému zúžení ze špičky
- naostření v úhlu 17 stupňů (tj. více něž u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů)
- rukojeti vyrobeny z nejlepších moderních materiálů: Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, Kraton a kompozity
Jak vybrat ten správný nůž?
Chcete-li si usnadnit výběr a pochopit, jaké nože budete skutečně potřebovat, měli byste se seznámit s hlavními typy nožů a jejich využitím. Více k tomuto tématu jsme pro vás shrnuli v jak vybrat správný nůž.
Japonský kuchyňský nůž - přímý potomek samurajského meče
Japonské nože jsou dokonalým spojením legendárních tradic minulosti a špičkových technologií budoucnosti Vice o vlastnostech japonských nožů.
Péče o kuchyňské nože
Správná péče o kuchyňské nože je celá věda, jednoduchá, ale velmi důležitá. Dodržováním několika jednoduchých pravidel můžete výrazně prodloužit životnost dobrého nože a přetvořit vaše rutinní vaření na snadný a fascinující proces.
Broušení a leštění nožů. Účel a důležitost.
Vlastnosti kvalitního kuchyňského nože značně závisí na stupni jeho konečného broušení a leštění v poslední fázi výroby. Tímto procesem je ovlivněna nejen schopnost nože udržet ostrost po delší dobu, ale také samotný výkon - maximální výsledky s minimálním úsilím.
Navíc také odráží krásu a dokonalost vzhledu nože a poskytuje dodatečnou ochranu proti korozi. Kvalita a přísné dodržování obráběcích technik nám poskytuje odpověď na otázku, proč jsou některé nože lepší, pokud porovnáváme jejich řeznou kapacitu a zachování ostrosti.