Nože Samura představují symbiózu japonské nožířské tradice a evropské spolehlivosti
Čepele nožů značky Samura mají japonský tvar a jemné zúžení ze špičky, díky čemuž disponují fantastickým řezným výkonem. Pro rukojeť používáme nejlepší moderní materiály: Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, Kraton a kompozity. Více o historii zn. Samura.
Tradiční nůž japonského typu Nakiri s délkou čepele 16,5 cm ze série keramických nožů INCA je speciální kuchyňský nůž na zeleninu a bylinky. Nůž vyniká extrémně ostrým břitem o tvrdosti 87 HRC. Tradičně široká, velmi tenká a ostrá čepel připomínající sekeru umožňuje snadno a rychle nakrájet salát nebo na jemno nakrájet ovoce a zeleninu na tenké plátky. Keramický nůž nevyžaduje broušení. Nůž zůstává ostrý po celou dobu životnosti. Motiv na rukojeti byl inspirován kulturou kmene Inků.
Doporučujeme ruční mytí.
- Celková délka: 30,5 cm
- Délka čepele: 16,5 cm
- Hmotnost: 127 g
Přednosti keramických nožů INCA Samura:
- fantastický řezný výkon díky japonskému tvaru čepele a jemnému zúžení ze špičky
- rukojeť vyrobena z ABS a TRP plastu s jemným povrchem
- keramické nože nevyžadují broušení
- zaoblená špička čepele
- nízká hmotnost keramických nožů je ideální pro intenzivní práci
- při kontaktu čepele s potravinami nedochází k ničení vitamínů a enzymů
Naše řada nožů INCA byla vytvořena primárně pro ženy.
Provedli jsme průzkum u více než 200 žen, abychom se dozvěděli o jejich pocitech z těchto INCA keramických nožů. Hádejte, jaká byla nejoblíbenější odpověď? 85 % žen poukázalo na to, že se při používání našich keramických nožů cítí velmi bezpečně. Více o této speciální kolekci keramických nožů se dočtete ZDE.
5 faktů o keramických nožích
Můžete zapomenout na to, že by čepel po čase změnila barvu, korodovala nebo byla zmagnetizovaná. Zirkonium je absolutně chemicky inertní materiál, takže nože jsou zcela netoxické a šetrné k životnímu prostředí. Číst celý článek.
Jak vybrat ten správný nůž?
Chcete-li si usnadnit výběr a pochopit, jaké nože budete skutečně potřebovat, měli byste se seznámit s hlavními typy nožů a jejich využitím. Více k tomuto tématu jsme pro vás shrnuli v článku Jak vybrat správný nůž.
Jak správně používat keramické nože?
Tvrdost keramické čepele, které nože vděčí za skvělé a dlouhotrvající fantastické ostří, si vybírá svou daň v podobě křehkosti. Na rozdíl od oceli se keramickými noži nedoporučuje jakkoli “sekat, páčit nebo vibrovat”. Více o správném používání kerámických nožů.