Tradiční japonský nůž Nakiri: spojení elegance a efektivity
Inovativní prvek v Kolekci Samura Kaiju je záštita - kovová část spojující čepel s rukojetí, která zajišťuje čistotu a brání usazování nečistot. Tento element také posiluje nůž, zvyšuje jeho trvanlivost a prodlužuje dobu jeho použití.
Nože od Samura představují ideální kombinaci japonských nůžnických tradic a evropské kvality.
Samura vyrábí své nože z nejkvalitnější japonské a švédské oceli, s tvrdostí mezi 58 a 61 HRC.
Vynikající řezná schopnost je dána čepelí s tradičním japonským tvarem a postupným zužováním směrem ke špičce.
Co dělá nože Samura unikátními, je jejich ostření v úhlu 17 ° - což je více než u typických japonských, ale méně než u evropských nožů.
Rukojeti nožů Samura jsou vyrobeny z vysoce kvalitních moderních materiálů, mezi něž patří Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s příjemným povrchem, kraton nebo kompozitní materiály.
Nůž Nakiri Samura Kaiju Bolster o délce 17 cm je tradičním japonským nástrojem, hlavně pro práci s bylinkami a zeleninou. Jeho čepel je vyrobena z oceli typu AUS-8.
Design černé čepele a rukojeti z pevného dřeva dodává tomuto noži elegantní vzhled. S jeho širokou a tenkou čepelí, která se může jevit jako sekera, můžete snadno a rychle krájet zeleninu či ovoce.
Doporučujeme ruční mytí.
Celková délka: 30,3 cm
Délka čepele: 17 cm
Hmotnost: 170 g