Sada nožů Samura MOJO

Kolekce nožů Samura MOJO je navržena tak, aby respektovala základní principy, bez zbytečných zásahů do vašich kulinářských rituálů. Inovativní design nožů se vyznačuje asymetrickou rukojetí, která intuitivně vede vaši ruku k ideálnímu držení nože. Nůž se přirozeně přizpůsobí a stane se prodloužením vaší ruky. Každý prvek je pečlivě promyšlený, což dělá z těchto nožů vynikající nástroj pro každého, kdo miluje vaření.

MOJO symbolizuje magii a štěstí, přináší harmonii a rovnováhu do světa vaření. Řešení pro všechny vaše kuchyňské výzvy!

Sada obsahuje:

1. Nůž na krájení MOJO 94 mm
2. Univerzální nůž MOJO 148 mm
3. Filetovací nůž MOJO 218 mm
4. Nůž na chléb MOJO 194 mm
5. Šéfkuchařský nůž MOJO 200 mm
6. Stojan na nože

Doporučujeme ruční mytí.

Kolekce nožů Samura MOJO s asymetrickým tvarem rukojeti

Přednosti nožů Samura:

  •  vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli, kalené na 58 - 61 HRC
  • fantastický řezný výkon díky japonskému tvaru čepele a jemnému zúžení ze špičky
  • naostření v úhlu 17 stupňů (tj. více něž u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů)
  • rukojeti vyrobeny z nejlepších moderních materiálů: Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, Kraton a kompozity

Jak vybrat ten správný nůž?

Chcete-li si usnadnit výběr a pochopit, jaké nože budete skutečně potřebovat, měli byste se seznámit s hlavními typy nožů a jejich využitím. Více k tomuto tématu jsme pro vás shrnuli v jak vybrat správný nůž.

Nože Samura jsou potomky pravých samurajských mečů

Japonský kuchyňský nůž - přímý potomek samurajského meče

Japonské nože jsou dokonalým spojením legendárních tradic minulosti a špičkových technologií budoucnosti Vice o vlastnostech japonských nožů.

Péče o kuchyňské nože

Správná péče o kuchyňské nože je celá věda, jednoduchá, ale velmi důležitá. Dodržováním několika jednoduchých pravidel můžete výrazně prodloužit životnost dobrého nože a přetvořit vaše rutinní vaření na snadný a fascinující proces.

5 zásad pro správnou péči nožů

Nože pro domácí i profesionální použití

Broušení a leštění nožů. Účel a důležitost.

Vlastnosti kvalitního kuchyňského nože značně závisí na stupni jeho konečného broušení a leštění v poslední fázi výroby. Tímto procesem je ovlivněna nejen schopnost nože udržet ostrost po delší dobu, ale také samotný výkon - maximální výsledky s minimálním úsilím.

Navíc také odráží krásu a dokonalost vzhledu nože a poskytuje dodatečnou ochranu proti korozi. Kvalita a přísné dodržování obráběcích technik nám poskytuje odpověď na otázku, proč jsou některé nože lepší, pokud porovnáváme jejich řeznou kapacitu a zachování ostrosti.