Nože Samura představují symbiózu japonské nožířské tradice a evropské spolehlivosti
Nože značky Samura jsou vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli, kalené na 58 - 61 HRC. Čepele mají japonský tvar a jemné zúžení ze špičky, díky čemuž disponují fantastickým řezným výkonem.
Nože Samura jsou naostřeny v úhlu 17 stupňů. To je více než u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů. Pro rukojeť používáme nejlepší moderní materiály: Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, Kraton a kompozity. Vice o historii zn. Samura.
Univerzálnost tohoto japonského nože gyuto pro šéfkuchaře předčí vaše očekávání. Rukojeť z palisandrového dřeva, která byla tradičně používána pro japonské meče, kombinuje styl, ergonomii, úroveň pohodlí a trvanlivost. S tímto nožem budete moct pracovat i několik hodin v kuse bez větší námahy. Optimální délka čepele umožňuje dělat dlouhé tahy pro čisté plátky sashimi nebo kousky zeleniny. Může také zpracovávat tvrdá masa, jako je vepřové břicho, která vyžadují velmi ostrou čepel navrženou pro šlachovitá masa. Díky tomuto gyuto noži můžete krájet na jemné plátky, sekat a krájet na kostky. Tvrdost oceli 59 HRC umožňuje snadné zpracování i velmi tvrdých potravin.
Čepel je kovaná z prvotřídní japonské oceli AUS-8, která udržuje dvojité ostří velice ostré. Černá nylonová podložka poskytuje ideální vyvážení hmotnosti a větší pohodlí v ruce. Tento profesionální kuchyňský nůž je oceňovaný profesionálními šéfkuchaři z různých zemí a domácími kuchaři, kteří si jeho výkon užívají a mají pocit, že se díky němu zlepšily jejich dovednosti. OKINAWA gyuto kombinuje nejlepší standardy japonského řemesla s moderními technologiemi. Díky tomu vám bude sloužit po mnoho let pravidelného používání!
Doporučujeme ruční mytí.
- Celková délka: 32,2 cm
- Délka čepele: 17 cm
- Hmotnost: 106 g
Přednosti nožů Samura:
- vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli, kalené na 58 - 61 HRC
- fantastický řezný výkon díky japonskému tvaru čepele a jemnému zúžení ze špičky
- naostření v úhlu 17 stupňů (tj. více něž u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů)
- rukojeti vyrobeny z nejlepších moderních materiálů: Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, Kraton a kompozity
Jak vybrat ten správný nůž?
Chcete-li si usnadnit výběr a pochopit, jaké nože budete skutečně potřebovat, měli byste se seznámit s hlavními typy nožů a jejich využitím. Více k tomuto tématu jsme pro vás shrnuli v jak vybrat správný nůž.
Japonský kuchyňský nůž - přímý potomek samurajského meče
Japonské nože jsou dokonalým spojením legendárních tradic minulosti a špičkových technologií budoucnosti Vice o vlastnostech japonských nožů.
Péče o kuchyňské nože
Správná péče o kuchyňské nože je celá věda, jednoduchá, ale velmi důležitá. Dodržováním několika jednoduchých pravidel můžete výrazně prodloužit životnost dobrého nože a přetvořit vaše rutinní vaření na snadný a fascinující proces.
Broušení a leštění nožů. Účel a důležitost.
Vlastnosti kvalitního kuchyňského nože značně závisí na stupni jeho konečného broušení a leštění v poslední fázi výroby. Tímto procesem je ovlivněna nejen schopnost nože udržet ostrost po delší dobu, ale také samotný výkon - maximální výsledky s minimálním úsilím.
Navíc také odráží krásu a dokonalost vzhledu nože a poskytuje dodatečnou ochranu proti korozi. Kvalita a přísné dodržování obráběcích technik nám poskytuje odpověď na otázku, proč jsou některé nože lepší, pokud porovnáváme jejich řeznou kapacitu a zachování ostrosti.