Nože Samura: Křížení japonské tradice a evropské kvality

Nože Samura představují dokonalou syntézu japonské tradice výroby nožů a evropské záruky kvality.

Při výrobě těchto nožů se využívá pouze nejvyšší kvality japonské a švédské oceli, která je tvrděná na 58 - 61 HRC.

Vynikající schopnost řezání zajišťuje čepel s japonským designem a postupným zúžením od špičky.

Specifikum nožů Samura spočívá ve zvláštním úhlu broušení 17 stupňů, což je více než u tradičních japonských nožů a méně než u evropských.

Rukojeti nožů Samura jsou také vyráběny z vysoce kvalitních moderních materiálů, jako jsou Micarta, G10, stabilizované dřevo, jemný plast, kraton nebo kompozity.

Japonské nože OKINAWA
Samura OKINAWA Stonewash Deba

Stonewash povrchová úprava čepele znamená, že čepel byla exponována milionům drobných částeček, což vede k vytvoření vylepšeného nepřilnavého povrchu a robustního vzhledu s tmavou barvou.

Stonewash Deba je odolný japonský nůž s jednostranným broušením, který je ideální pro základní vykosťování čerstvých ryb, krájení tenkých filetů a sekání menších kostí, a je také vhodný pro přípravu sushi. Čepel vyrobená z prvotřídní japonské oceli AUS-8 s tvrdostí 58 HRC a rukojeť z palisandrového dřeva dotvářejí sofistikovaný design inspirovaný japonskými meči.

Doporučujeme ruční mytí.

Celková délka:    32,6 cm
Délka čepele:      17 cm
Hmotnost:           201 g