Nože Samura představují symbiózu japonské nožířské tradice a evropské spolehlivosti
Nože značky Samura jsou vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli, kalené na 58 - 61 HRC. Čepele mají japonský tvar a jemné zúžení ze špičky, díky čemuž disponují fantastickým řezným výkonem.
Nože Samura jsou naostřeny v úhlu 17 stupňů. To je více než u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů. Pro rukojeť používáme nejlepší moderní materiály: Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, Kraton a kompozity. Vice o historii zn. Samura.
Jednostranná čepel spolu s rukojetí z palisandrového dřeva činí tento nůž Yanagiba podobným tradičním japonským mečům. Perfektní vlastnosti a geometrie OKINAWA yanagiba zajistí přirozenou a originální chuť jídla. Černá nylonová opěrka na rukojeti poskytuje další vyvážení a hygienu při používání. Obzvláště důležitým prvkem u tohoto nože je jeho extrémně dlouhá čepel, která je nabroušeno jednostranně. I když primárním účelem nožů yanagiba je japonská kuchyně a býval také označován jako šéfkuchařský sushi a sashimi nůž, hodí se pro zpracování mnoha potravin mezinárodní kuchyně.
Můžete s ním pohodlně nakrájet a naporcovat hovězí a vepřové steaky, mořské plody a zeleninu. Čepel tohoto kuchyňského nože Samura je vyrobena z prvotřídní japonské oceli AUS-8, jejíž tvrdost umožňuje noži vypořádat se s tvrdými potravinami a zachovat si stejné vlastnosti po mnoho let. Tento nůž můžete používat doma i v profesionálních kuchyních bez ohledu na úroveň vaření. Společnost Samura je známá svými prvotřídními kuchyňskými noži a příslušenstvím, které ji proslavily po celém světě.
Doporučujeme ruční mytí.
- Celková délka: 42 cm
- Délka čepele: 27 cm
- Hmotnost: 226 g
Přednosti nožů Samura:
- vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli, kalené na 58 - 61 HRC
- fantastický řezný výkon díky japonskému tvaru čepele a jemnému zúžení ze špičky
- naostření v úhlu 17 stupňů (tj. více něž u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů)
- rukojeti vyrobeny z nejlepších moderních materiálů: Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, Kraton a kompozity
Jak vybrat ten správný nůž?
Chcete-li si usnadnit výběr a pochopit, jaké nože budete skutečně potřebovat, měli byste se seznámit s hlavními typy nožů a jejich využitím. Více k tomuto tématu jsme pro vás shrnuli v jak vybrat správný nůž.
Japonský kuchyňský nůž - přímý potomek samurajského meče
Japonské nože jsou dokonalým spojením legendárních tradic minulosti a špičkových technologií budoucnosti Vice o vlastnostech japonských nožů.
Péče o kuchyňské nože
Správná péče o kuchyňské nože je celá věda, jednoduchá, ale velmi důležitá. Dodržováním několika jednoduchých pravidel můžete výrazně prodloužit životnost dobrého nože a přetvořit vaše rutinní vaření na snadný a fascinující proces.
Broušení a leštění nožů. Účel a důležitost.
Vlastnosti kvalitního kuchyňského nože značně závisí na stupni jeho konečného broušení a leštění v poslední fázi výroby. Tímto procesem je ovlivněna nejen schopnost nože udržet ostrost po delší dobu, ale také samotný výkon - maximální výsledky s minimálním úsilím.
Navíc také odráží krásu a dokonalost vzhledu nože a poskytuje dodatečnou ochranu proti korozi. Kvalita a přísné dodržování obráběcích technik nám poskytuje odpověď na otázku, proč jsou některé nože lepší, pokud porovnáváme jejich řeznou kapacitu a zachování ostrosti.