Nože Samura představují symbiózu japonské nožířské tradice a evropské spolehlivosti
Nože značky Samura jsou vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli, kalené na 58 - 61 HRC. Čepele mají japonský tvar a jemné zúžení ze špičky, díky čemuž disponují fantastickým řezným výkonem. Nože Samura jsou naostřeny v úhlu 17 stupňů. To je více než u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů. Pro rukojeť používáme nejlepší moderní materiály: Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, Kraton a kompozity. Vice o historii zn. Samura.
Vroubkované ostří nože na chleba a pečivo Samura Reptile je ideální pro potraviny s tvrdou kůrkou nebo slupkou a měkkým vnitřkem. Je ideální na krájení pečiva na plátky, stejně tak se skvěle hodí na krájení ovoce - např. citrusových plodů a ananasu. Ostrá vroubkovaná čepel jemně rozřízne měkké nebo šťavnaté jádro, aniž by se plod rozpadl. Čepel dlouhá 20 cm je ideální pro zpracování produktů jakékoli velikosti. Neobvyklý tvar kovové rukojeti dodává noži mimořádně stylový vzhled.
Doporučujeme ruční mytí.
Přednosti nožů Samura:
- vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli, kalené na 58 - 61 HRC
- fantastický řezný výkon díky japonskému tvaru čepele a jemnému zúžení ze špičky
- naostření v úhlu 17 stupňů (tj. více něž u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů)
- rukojeti vyrobeny z nejlepších moderních materiálů: Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, Kraton a kompozity
Jak vybrat ten správný nůž?
Chcete-li si usnadnit výběr a pochopit, jaké nože budete skutečně potřebovat, měli byste se seznámit s hlavními typy nožů a jejich využitím. Více k tomuto tématu jsme pro vás shrnuli v jak vybrat správný nůž.
Japonský kuchyňský nůž - přímý potomek samurajského meče
Japonské nože jsou dokonalým spojením legendárních tradic minulosti a špičkových technologií budoucnosti Vice o vlastnostech japonských nožů.
Péče o kuchyňské nože
Správná péče o kuchyňské nože je celá věda, jednoduchá, ale velmi důležitá. Dodržováním několika jednoduchých pravidel můžete výrazně prodloužit životnost dobrého nože a přetvořit vaše rutinní vaření na snadný a fascinující proces.
Broušení a leštění nožů. Účel a důležitost.
Vlastnosti kvalitního kuchyňského nože značně závisí na stupni jeho konečného broušení a leštění v poslední fázi výroby. Tímto procesem je ovlivněna nejen schopnost nože udržet ostrost po delší dobu, ale také samotný výkon - maximální výsledky s minimálním úsilím.
Navíc také odráží krásu a dokonalost vzhledu nože a poskytuje dodatečnou ochranu proti korozi. Kvalita a přísné dodržování obráběcích technik nám poskytuje odpověď na otázku, proč jsou některé nože lepší, pokud porovnáváme jejich řeznou kapacitu a zachování ostrosti.