Éra starých dřevěných stojanů skončila - přichází Road Block!
Vynalézavost - jednoduchost - udržitelnost - dokonalost
Nože Samura představují symbiózu japonské nožířské tradice a evropské spolehlivosti
Nože jsou vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli. Čepele mají japonský tvar a jemné zúžení ze špičky, díky čemuž disponují fantastickým řezným výkonem. Nože Samura jsou naostřeny v úhlu 17 stupňů. To je více než u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů.
Více o historii značky Samura.
Výsledkem ekologických procesů šetřících zdroje je právě držák nožů Road Block Samura. Tento magnetický držák na nože představuje nejjednodušší a nejergonomičtější držák, který kdy byl vytvořen. Udržuje rovnováhu mezi přírodou a moderním životním stylem.
- Výška: 23 cm
- Šířka: 12 cm
- Délka: 35 cm
- Hmotnost: 2,7 kg
- Recyklovatelná ocel - materiál lze nekonečně dlouho obnovovat bez dopadu na kvalitu. Ideální příklad produktu cirkulární ekonomiky.
- Perfektní geometrie - držák Road Block má jedinečný design, který pomáhá šetřit místo na pracovní desce, přičemž “unese” až sedm nožů a nechá vyniknout jejich kráse.
- Neopakovatelné kouzlo - stojan na nože Road Block vyzařuje éterickou ale přesto vnímatelnou neutuchající energii, která provází celou značku Samura.
- Držák nožů Road Block nikdy nezrezaví, neztratí své magnetické vlastnosti a jsme si tím tak jistí, že vám na to dáme doživotní záruku.
Proč je magnetický držák na nože dobrá volba
Tradiční dřevěné stojany na nože trpí zřejmými nedostatky:
- Zastaralý design
- Nevidíte, jaký nůž berete
- Shromažďují zbytky vlhkosti podporující růst bakterií
Nože Samura představují symbiózu japonské nožířské tradice a evropské spolehlivosti
Nože jsou vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli. Čepele mají japonský tvar a jemné zúžení ze špičky, díky čemuž disponují fantastickým řezným výkonem. Nože Samura jsou naostřeny v úhlu 17 stupňů. To je více než u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů.
Více o historii značky Samura.
Péče o kuchyňské nože
Správná péče o kuchyňské nože je celá věda, jednoduchá, ale velmi důležitá. Dodržováním několika jednoduchých pravidel můžete výrazně prodloužit životnost dobrého nože a přetvořit vaše rutinní vaření na snadný a fascinující proces.
5 zásad pro správnou péči nožů
Broušení a leštění nožů. Účel a důležitost
Vlastnosti kvalitního kuchyňského nože značně závisí na stupni jeho konečného broušení a leštění v poslední fázi výroby. Tímto procesem je ovlivněna nejen schopnost nože udržet ostrost po delší dobu, ale také samotný výkon - maximální výsledky s minimálním úsilím. Navíc také odráží krásu a dokonalost vzhledu nože a poskytuje dodatečnou ochranu proti korozi. Kvalita a přísné dodržování obráběcích technik nám poskytuje odpověď na otázku, proč jsou některé nože lepší, pokud porovnáváme jejich řeznou kapacitu a zachování ostrosti.
Více o broušení se dozvíte v článku.
Potřebujete poradit s výběrem nožů?
Usnadníme Vám lépe se zorientovat mezi jednotlivými druhy nožů. Představíme Vám jaké jsou typy kuchyňských nožů a které nože, nesmí chybět v žádné kuchyni. Vše o nožích Samura