Nože Samura představují symbiózu japonské nožířské tradice a evropské spolehlivosti
Nože značky Samura jsou vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli, kalené na 58 - 61 HRC. Čepele mají japonský tvar a jemné zúžení ze špičky, díky čemuž disponují fantastickým řezným výkonem.
Nože Samura jsou naostřeny v úhlu 17 stupňů. To je více než u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů. Pro rukojeť používáme nejlepší moderní materiály: Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, Kraton a kompozity. Vice o historii zn. Samura.
Japonský kuchyňský nůž Nakiri Super 5 dokonale kombinuje tradiční japonský design a moderní technologie. Hlavním účelem - drcení, krájení a sekání zeleniny. Čepel je vyrobena ručním kováním z prvotřídní oceli se střední vrstvou obložení VG-10 a damaškové oceli, díky čemuž je nůž velmi odolný. Tyto vlastnosti pomáhají noži zůstat nabroušený po dlouhou dobu. Je to profesionální nůž, který dokáže pečlivě nakrájet zeleninu, nasekat zelí a cibuli a také nakrájet zeleninu a ovoce na nejtenčí plátky.
Masivní široká čepel a ostrá břitová destička je ideální pro kuchaře, kteří dávají přednost sekání. Oválná rukojeť kuchyňského nože má dobře promyšlený ergonomický tvar, který se pohodlně vejde do vaší ruky. K jeho vytvoření byl použit moderní technický materiál - micarta. Micarta je příjemná, hladká a teplá na dotek. Zároveň je pevná, vodě odolná a neabsorbuje pachy.
Tento nůž vyžaduje pečlivé zacházení a není určen k mytí v myčce na nádobí. Nůž je nutné ihned po použití umýt a důkladně otřít ručníkem. Každý nůž je prodáván v krásném dárkovém balení v japonském stylu.
- Celková délka: 31,5 cm
- Délka čepele: 17 cm
- Hmotnost: 234 g
Přednosti nožů Samura:
- vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli, kalené na 58 - 61 HRC
- fantastický řezný výkon díky japonskému tvaru čepele a jemnému zúžení ze špičky
- naostření v úhlu 17 stupňů (tj. více něž u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů)
- rukojeti vyrobeny z nejlepších moderních materiálů: Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, Kraton a kompozity
Jak vybrat ten správný nůž?
Chcete-li si usnadnit výběr a pochopit, jaké nože budete skutečně potřebovat, měli byste se seznámit s hlavními typy nožů a jejich využitím. Více k tomuto tématu jsme pro vás shrnuli v jak vybrat správný nůž.
Japonský kuchyňský nůž - přímý potomek samurajského meče
Japonské nože jsou dokonalým spojením legendárních tradic minulosti a špičkových technologií budoucnosti Vice o vlastnostech japonských nožů.
Péče o kuchyňské nože
Správná péče o kuchyňské nože je celá věda, jednoduchá, ale velmi důležitá. Dodržováním několika jednoduchých pravidel můžete výrazně prodloužit životnost dobrého nože a přetvořit vaše rutinní vaření na snadný a fascinující proces.
Broušení a leštění nožů. Účel a důležitost.
Vlastnosti kvalitního kuchyňského nože značně závisí na stupni jeho konečného broušení a leštění v poslední fázi výroby. Tímto procesem je ovlivněna nejen schopnost nože udržet ostrost po delší dobu, ale také samotný výkon - maximální výsledky s minimálním úsilím.
Navíc také odráží krásu a dokonalost vzhledu nože a poskytuje dodatečnou ochranu proti korozi. Kvalita a přísné dodržování obráběcích technik nám poskytuje odpověď na otázku, proč jsou některé nože lepší, pokud porovnáváme jejich řeznou kapacitu a zachování ostrosti.