Na rozdíl od ostatních šnekových přístrojů Sana Juicer EUJ-606 by Omega chrom využívá patentované dvoufázové síto, které zaručuje maximální výtěžnost. V první fázi jsou suroviny na hrubo vylisovány a šťáva odtéká přes hrubé síto do sběrné nádoby. Zbylá drť je dále posouvána hlavním dílem směrem k jemnému sítu, kde dochází k druhotnému odšťavňení suroviny. Celý tento systém je propojen, takže šťáva nakonec odtéká jedním otvorem.

Sana Odšťavňovač Omega EUJ-606 patří vedle modelu EUJ-707 do nové generace horizontálních šnekových odšťavňovačů. Větší plnicí trubice a odšťavňování díly z BPA free materiálu se staly standardem u nových horizontálních Sana odšťavňovačů. Regulace tlaku výpusti drti (pěti stupňová manuálně nastavitelná) přináší lepší výtěžnost, ale také o něco více vlákniny ve šťávě. Odšťavňovač je vyrobený z nových BPA free materiálů, které nemají negativní účinky na funkci imunitního systému člověka.

Jedinečná pěchovací zátka s těsnícím kroužkem se chová jako píst a při každém stlačení je odšťavňovač "profouknut", takže nedochází k jeho ucpávání. Stlačované suroviny nemohou vyběhnout zpět do násypky jako se tomu stává při přehlcení u ostatních odšťavňovačů.

Fresh juice získaný s tímto přístrojem je vysoce kvalitní - motor má pouhých 63-75 otáček za minutu. Tento šetrný nízkootáčkový způsob zpracováni surovin zaručuje, že téměř nedochází ke ztrátám vitamínů a snížení trvanlivosti šťávy.

Se Sana Juicer EUJ-606 by Omega chromovou je možné zpracovávat téměř vše - běžné ovoce a zeleninu, ale například i obilné trávy nebo problematické bobuloviny (rybíz, angrešt..), naťovou zeleninu, atd.. Kromě toho je možné využít tento přístroj k přípravě několika druhů těstovin, výrobě ořechového másla nebo pomocí homogenizačního pouzdra vyrábět dětské přesnídávky, zmrzliny, sorbety a jiné zdravé pokrmy, které si brzy oblíbíte nejen vy, ale i vaše děti.
 

Součástí balení je:

  • odšťavňovací síto
  • homogenizační pouzdro
  • plastové nádoby na šťávu a drť
  • čistící kartáč
  • pěchovadlo
  • set na těstoviny
  • český a anglický návod

Tipy na odšťavňování

  • Ovoce i zeleninu nakrájejte tak, aby bez problémů prošla plnícím otvorem. 
  • Při odšťavňování tvrdé kořenové zeleniny pomalu vtlačujte produkty pěchovadlem. Pomalé otáčky otočného šneku budou zeleninu krouhat po částech.
  • Některé druhy zeleniny utváří při odšťavňování pěnu - je to naprosto běžné. Můžete ji rozmíchat do šťávy nebo ji sebrat a znovu vložit do odšťavňovače.
  • Při ošťavňování více druhů zeleniny střídejte tvrdou kořenovou zeleninu s listovou.
  • Semena slunečnic, pohanku, hrách přidávejte do zeleninových šťáv. Obsahují mnoho prospěšných látek - enzymů, živin a vitamínů.

Upozorňujeme, že v případě odšťavňování jablek na jednohřídelových nebo dvouhřídelových přístrojích, je nutné používat pouze kvalitní tvrdá jablka. V opačném případě, pokud jsou jablka měkká, vzniká při zpracování hustá šťáva s vyšším podílem vlákniny (v některých případech, kdy jsou jablka moučnatá je výsledkem zpracování pyré).

VHODNÝ NA:
 jablka, celer, citrusové plody, jahody, listová zelenina, bobuloviny...
 

NÁŠ TIP: 

  • Brusinky a maliny
  • Brusinky jsou známé díky močopudným vlastnostem a tato rubínově červená šťáva vám pomůže znovu nabýt rovnováhu v těle, potřebnou pro zdravou pleť.
  • Přísady:
  • 150g malin, 150g brusinek
  •  Postup:
  • Maliny a brusinky omyjte a odšťavněte. Šťávy smíchejte ve sklenici.
     

HUBNUTÍ s ovocnými šťávami

Čerstvé ovoce obsahuje hodně vlákniny, která podporuje činnost střev. Proto odborníci radí koznumaci čerstvého ovoce. S ovocnými štávami jsou výživné látkky z ovoce trávicím ústrojí zpracovány ještě rychleji. Získáte důležité vitamíny i minerální látky. Nejlépe uděláte, když si fresh juice připravíte sami doma. Při nákupu šťáv dbejte na to, aby neobsahovaly aromatické látky, barviva nebo rafinovaný cukr.