Směs pro přípravu čerstvého domácího sýru (syřidlo) - výhodný set 5x balení (6x10g)
Tato směs je určena pro individuální přípravu vysoce kvalitního sýru určeného pro přímou spotřebu (krátká doba skladování v chladu). Při použití směsi pro přípravu čerstvého domácího sýru ve fermentoru Kuvings získáte výborný jemný sýr, který nemá kyselou chuť jako při srážení mléka octem nebo citronovou šťávou. Při oddělení sýru přes filtr, získáte jako druhotný produkt lahodnou a velmi zdravou syrovátku. Sáčky obsahující směs pro přípravu čerstvého domácího sýru je nutné skladovat na temném místě při teplotě do 25°C. Přírodní sýr můžete dále upravovat a modifikovat jeho chuť.
- Složení: čisté mlékárenské kultury, prebiotika (inulin), syřidlo.
- Balení: 6 x 10g
- Důležité: V případě, že pro přípravu použijete čerstvé nebo domácí mléko je nutné ho předem tepelně ochránit (pasterovat) zahřátím nejméně na 75°C. Při výrobě sýru je velmi důležitá kvalita mléka. Nejsou vhodná trvanlivá mléka a mléka pasterizovaná vysokými teplotami (UHT).