JEDNÁ SE O PLNĚ FUNKČNÍ ŠNEKOVÝ ODŠŤAVŇOVAČ OMEGA 8006 (8226) POUŽITÝ. SOUČÁSTÍ PŘÍSTROJE JE VEŠKERÉ PŘÍSLUŠENSTVÍ A NAVÍC DOPRAVA ZDARMA. NA PŘÍSTROJ SE VZTAHUJE PLNÁ ZÁRUKA 2 ROKY.
Odšťavňovač Omega 8006 je nejnovější model šnekového dvoufázového odšťavňovače. Jedná se o inovovaný model odšťavňovače Omega 8005, který se velice dobře osvědčil. Na rozdíl od ostatních šnekových přístrojů Omega 8006 využívá patentované dvoufázové síto, které zaručuje maximální výtěžnost. V první fázi jsou suroviny na hrubo vylisovány a šťáva odtéká přes hrubé síto do sběrné nádoby. Zbylá drť je dále posouvána hlavním dílem směrem k jemnému sítu, kde dochází k druhotnému odšťavňení suroviny. Celý tento systém je propojen, takže šťáva nakonec odtéká jedním otvorem.
Jedinečná pěchovací zátka s těsnícím kroužkem se chová jako píst a při každém stlačení je odšťavňovač "profouknut", takže nedochází k jeho ucpávání. Stlačované suroviny nemohou vyběhnout zpět do násypky jako se tomu stává při přehlcení u ostatních odšťavňovačů.
Fresh juice získaný s tímto přístrojem je vysoce kvalitní - motor má pouhých 70 otáček za minutu. Tento šetrný způsob zpracováni surovin zaručuje, že téměř nedochází ke ztrátám vitamínů a snížení trvanlivosti šťávy.
S Omegou 8006 je možné zpracovávat téměř vše - běžné ovoce a zeleninu, ale například i obilné trávy nebo problematické bobuloviny (rybíz, angrešt..), naťovou zeleninu, atd.. Kromě toho je možné využít tento přístroj k přípravě několika druhů těstovin, výrobě ořechového másla nebo pomocí homogenizačního pouzdra vyrábět dětské přesnídávky, zmrzliny, sorbety a jiné zdravé pokrmy, které si brzy oblíbíte nejen vy, ale i vaše děti.
Tipy na odšťavňování
- Ovoce i zeleninu nakrájejte tak, aby bez problémů prošla plnícím otvorem.
- Při odšťavňování tvrdé kořenové zeleniny pomalu vtlačujte produkty pěchovadlem. Pomalé otáčky otočného šneku budou zeleninu krouhat po částech.
- Některé druhy zeleniny utváří při odšťavňování pěnu - je to naprosto běžné. Můžete ji rozmíchat do šťávy nebo ji sebrat a znovu vložit do odšťavňovače.
- Při ošťavňování více druhů zeleniny střídejte tvrdou kořenovou zeleninu s listovou.
- Semena slunečnic, pohanku, hrách přidávejte do zeleninových šťáv. Obsahují mnoho prospěšných látek - enzymů, živin a vitamínů.
Upozorňujeme, že v případě odšťavňování jablek na jednohřídelových nebo dvouhřídelových přístrojích, je nutné používat pouze kvalitní tvrdá jablka. V opačném případě, pokud jsou jablka měkká, vzniká při zpracování hustá šťáva s vyšším podílem vlákniny (v některých případech, kdy jsou jablka moučnatá je výsledkem zpracování pyré).
VHODNÝ NA:
broskve, celer, pomeranče, jahody, listová zelenina, bobuloviny...
NÁŠ TIP:
Víno, jablko a černý rybíz
Hroznové víno a černý rybíz jsou plné vitamínů E a C, tedy antioxidantů, které účinně bojují proti škodlivým vlivůmvolných radíkálů, průvodce stárnutí.
Přísady:
150g hroznového vína, 150g černého rybízu, 1 jablko
Postup:
Černý rybíz a víno omyjte a odstopkujte, jablko pokrájejte. Odšťavněte všechny přísady a smíchejte ve sklenici.
HUBNUTÍ s ovocnými šťávami
Čerstvé ovoce obsahuje hodně vlákniny, která podporuje činnost střev. Proto odborníci radí koznumaci čerstvého ovoce. S ovocnými štávami jsou výživné látkky z ovoce trávicím ústrojí zpracovány ještě rychleji. Získáte důležité vitamíny i minerální látky. Nejlépe uděláte, když si fresh juice připravíte sami doma. Při nákupu šťáv dbejte na to, aby neobsahovaly aromatické látky, barviva nebo rafinovaný cukr.