Sušení masa v sušičce, domácí sušené maso
Sušené maso (jerky) patří k velice oblíbeným pochoutkám, které lze s sebou přibalit například na cesty. Nyní jej již nekupujte, ale udělejte si domácí sušené maso, které bude mít oproti tomu kupovanému unikátní chuť. A to proto, že ingredience si zvolíte sami.
Sušení masa v sušičce by mělo probíhat z těch druhů masa, které mají co nejméně tuku, aby zůstala vyšší životnost upraveného produktu. Vynikající je např. hovězí maso, ale doporučujeme určitě vyzkoušet i libové vepřové či kuřecí.
Stačí maso jen nakrájet a ochutit, zbytek zvládne sušička sama
Infračervená sušička potravin Yden je k sušení masa jako stvořená. Výroba jerků tak pro vás bude velice rychlá a snadná. Stačí maso nakrájet na menší cca 0,5 cm silné plátky o šířce 2,5 cm. Poté je již jedno, jaké ingredience k ochucení masa použijete. Jestli česnek, worcester, nějaké jiné koření nebo jen sůl a pepř.
Rozložte nakrájené a ochucené plátky masa na sušící tác sušičky Yden a sušičku zapněte. Za několik hodin jsou jerky hotové. Dobrou chuť.