Ukázka receptů, které můžete zpracovat ve vašem robotu Ankarsrum

Přinášíme dva recepty - na domácí chleba a na brownies s netradičními marshmallow. Chleba pečený v pekáči s víkem je neuvěřitelně lahodný. A čokoládové brownies sušenky s maršmelouny chutnají jako šálek horké krémové čokolády.

Sušenky brownies s maršmelouny

Ingredience:

  • 200 g tmavé čokolády (minimálně 55% kakaa)
  • 125 g másla
  • 2 vejce
  • 180 g cukru
  • 120 g třtinového cukru
  • 180 g mouky
  • 20 g kakaa
  • 2 lžíce vanilkového cukru
  • 1 prášek do pečiva
  • špetka soli
  • 100 g mléčné čokolády
  • 100g mini maršmelounů
Recept na sušenky Brownies

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 175°C.
  2. Vyložte si pečícím papírem dva plechy.
  3. Nakrájejte tmavou čokoládu a rozpusťe ji spolu s máslem v nepřilnavém hrnci. Nechte vychladnout.
  4. Sestavte váš kuchyňský robot Ankarsrum Assistent s mísou na šlehání a balonovými šlehacími metlami. 
  5. Do mísy na šlehání vložte vejce, cukr a třtinový cukr a nechte šlehat dokud nebude směs krásně nadýchaná. 
  6. Do směsi přidejte roztavenou čokoládu a máslo. Nechte šlehat po dobu 5 minut. 
  7. Přidejte všechny suché přísady, mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr, sůl a kakao a promíchejte.
  8. Mísu na šlehání spolu s hotovým těstem umístěte do lednice a nechte odpočinout po dobu 30 minut. 
  9. Z těsta si vytvořte 15 rovnoměrných kuliček (sušenek). Umístěte je na pečící papír. Ujistěte se, že mají mezi sebou dostatečný prostor. 
  10. Sušenky pečte po dobu 10 minut uprostřed trouby. Hotové sušenky jsou suché na povrchu a vláčné uvnitř. 
  11. Dokud jsou sušenky teplé, nasypejte na ně mléčnou čokoládu a maršmelouny, které oflambujete.

Doporučené produkty

Chléb z pekáče s robotem Ankarsrum

Chléb z pekáče

Ingredience:

  • 25 g čerstvých kvasnic (droždí)
  • 500 ml vody
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžičky cukru
  • 2 lžičky soli
  • 600 g mouky
  • olej pro potření pekáče

Postup:

Budete potřebovat pekáč s poklicí o objemu 5 - 6 litrů. 

  1. Sestavte váš kuchyňský robot Ankarsrum Assistent s nerezovou mísou, hnětačem na těsto a stěrkou. 
  2. V malé pánvi ohřejte vodu na 37°C - pokud používáte čerstvé kvasnice, nebo na 41°C, pokud používáte sušené kvasnice.  
  3. Rozdrobte droždí v míse, přidejte vodu a spusťte Assistent při nízké rychlosti, upevněte hnětač vedle okraje. Nechte přístroj běžet, dokud se kvasinky nerozpustí.
  4. Přidejte olej, cukr, sůl a většinu mouky.
  5. Zajistěte rameno na místě 2 - 4 cm od okraje mísy.
  6. Nastavte rychlost na střední hodnotu. Nastavte časovač na 8 minut.
  7. Po dokončení hnětení nasaďte na mísu víko a těsto nechte 2 hodiny odpočinout. 
  8. Předehřejte troubu na 250°C a umístěte pekáč bez poklice do spodní části trouby.
  9. Vyjměte pekáč z trouby, dno vymazejte olejem a umístěte do něj chlebové těsto. Těsto lehce posypejte moukou a pekáč uzavřete poklicí. 
  10. Chléb nechte péct přibližně 20 minut. Poté snižte teplotu na 200°C a sejměte víko. Pečte dalších 20 minut.
  11. Než budete chléb krájet, nechte jej vychladnout. 
Kuchyňský robot Ankarsrum
Kategorie blogu
Nahoru