Vše o nožích Samura

Chcete-li ještě více poznat naše kvalitní japonské kuchyňské nože Samura, máte jedinečnou příležitost. Nakoukněte do naší sekce vše o nožích, kde naleznete nejčastější otázky a odpovědi na téma nože Samura.


Typy kuchyňských nožů

Typy kuchyňských nožů

V obchodech můžete nalézt opravdu nepřeberné množství různých typů nožů. Často se však stává, že některé z nich nebudete nikdy potřebovat nebo je použijete jen zřídkakdy - tohle se stává často, pokud si pořídíte velkou sadu nožů. Chcete-li si usnadnit výběr a pochopit, jaké nože budete skutečně…

Vše o nožích Samura
Broušení a leštění nožů. Účel a důležitost

Broušení a leštění nožů. Účel a důležitost

  Je důležité zmínit, že automatickým obráběním nelze docílit skutečně působivých výsledků, tj. ideálního a hladké povrchu, který je bez známek hrubosti, nepravidelnosti a dalších vad. Vysoce kvalitní kuchyňské nože Samura jsou v konečné fázi leštěné výhradně ručně. Přestože ruční leštění…

Vše o nožích Samura
Damaškové nože: vysvětlení vrstvení oceli u nožů

Damaškové nože: vysvětlení vrstvení oceli u nožů

Co je damascénská nebo dnes nověji nazývaná damašková ocel? Co je vrstvení oceli a k čemu je dobré? Samozřejmě, že víte, že se ocel může mít několik vrstev, ale o tom teď mluvit nebudeme.   Zaměříme se na určitá tajemství.. Vícevrstvá ocel se může skládat z mnoha vrstev, od tří do…

Vše o nožích Samura
Péče o kuchyňské nože

Péče o kuchyňské nože

Správná péče o kuchyňské nože je celá věda, jednoduchá, ale velmi důležitá. Dodržováním několika jednoduchých pravidel můžete výrazně prodloužit životnost dobrého nože a přetvořit vaše rutinní vaření na snadný a fascinující proces.   1. Používejte váš nůž pouze k tomu, k čemu je…

Vše o nožích Samura
5 faktů o keramických nožích

5 faktů o keramických nožích

  1. Keramické nože nevyžadují broušení Při správném používání vydrží keramické nože nabroušené po opravdu dlouhou dobu. Je to dáno jejich obrovskou tvrdostí a povlaku ze zirkonia, který zajišťuje odolnost proti opotřebení. U prvních keramických nožů často docházelo ke zlomení špičky,…

Vše o nožích Samura
Nože na ryby - Typy a funkce

Nože na ryby - Typy a funkce

Neexistuje jediný správný názor na to, jak by měl vypadat nůž na ryby. Každý člověk, od profesionálního kuchaře až po amatérského kulinářského specialistu, má svůj vlastní názor. Každá kultura má své tradice, které se mohou úplně lišit. Zpracování ryb, stejně jako zpracování masa, je…

Vše o nožích Samura
Zabránění přichycení potravin na čepel nože

Zabránění přichycení potravin na čepel nože

U správného kuchyňského nože není důležitá pouze ostrost a snadné krájení. Každý z nás má tu zkušenost, kdy krájel nějaké potraviny a ty se hromadily a přichycovaly na čepel nože, až nebylo možné pokračovat v krájení. Čím širší čepel, tím více se kousky přichycovaly. Tento účinek je způsoben…

Vše o nožích Samura
Jaké nože by měl mít každý ve své kuchyni

Jaké nože by měl mít každý ve své kuchyni

Podívejte se s námi na nejlepší kuchyňské nože, nebo spíše jejich varianty, které dohromady dokáží obsáhnout tu nejširší škálu kulinářských prací a proto by neměly chybět v žádné kuchyni.  Množství typů a druhů nožů, které můžeme běžně najít v obchodech, je tak obrovské, že je těžké se…

Vše o nožích Samura
Damašková ocel a její původ

Damašková ocel a její původ

Damašková ocel byla vždy považována za nejlepší materiál pro výrobu dokonalých zbraní. Tato sláva přežila celá staletí a navíc ještě získala pevný základ. Damašková ocel se stala skutečně populární, můžeme říci, že až legendární, a je opředena mnoha mýty.   Je pravda, že starodávné…

Vše o nožích Samura
Jak nabrousit kuchyňský nůž brusným kamenem

Jak nabrousit kuchyňský nůž brusným kamenem

Ví většina lidí, jak správně nabrousit nůž? Určitě ne. Tření čepele tam a zpět po abrasivním materiálu není ostření. Podívejme se tedy nyní společně na techniky a pravidla ostření nožů.    Dobrý a kvalitní nůž s tvrdostí nejméně 58 HRC (jako např. nože Samura) si dokáže udržet svoji…

Vše o nožích Samura

Kategorie blogu
Nahoru