Domácí kečup

Připravte si doma svůj vlastní kečup! S přídavným mixérem Ankarsrum to půjde hladce.

Na výrobu budete potřebovat:

  • 1 žlutá cibule
  • 1 stonek celeru
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 800 g rajčat
  • 200 ml vody
  • 1 polévková lžíce worcestrové omáčky
  • 1 lžíce nastrouhaného zázvoru
  • 1 lžíce sušené bazalky
  • 1 lžíce sušeného tymiánu
  • 1⁄2 lžíce rozdrceného koriandru
  • 1⁄2 lžíce sušeného fenyklu
  • 1⁄2 lžíce soli
  • 1 lžička sušeného chilli
  • 150 ml vinného octa 
  • 80-160 g hnědého cukru
Výroba domácího kečupu v kuchyňském robotu Ankarsrum

Postup:

  1. Nakrájejte cibuli, celer a česnek, vložte do pánve a na mírném ohni restujte s kapkou oleje dokud nezměknou. 
  2. Přidejte worcester omáčku, zázvor, bazalku, tymián, koriandr, chilli, sůl a fenykl.
  3. Nakrájejte rajčata a přidejte je na pánev, následně přidejte vodu. Nechte dusit po dobu 20 minut za občasného míchání.
  4. Vložte mixovací nádobu na motorovou základnu kuchyňského robotu Ankarsrum.
  5. Do nádoby mixéru vložte obsah pánve a mixujte do hladka.
  6. Rozmixovanou omáčku nalijte do čisté pánve, přidejte cukr a ocet. Vařte asi 10 minut.
  7. Dochuťte dle potřeba cukrem, solí a kořením.
  8. Nalijte do lahví nebo jiných uzavíratelných sklenic, nechte vychladnout a poté vložte do chladničky, aby směs zhoustla.

Doporučené produkty

Kategorie blogu
Nahoru

Používáme Cookies

Kliknutím na Přijmout vše udělujete souhlas s používáním cookies k zajištění správného zobrazování a chování webových stránek, k analýze návštěvnosti a k cílení reklam. Své předvolby lze změnit v nastavení cookies.

Přijmout vše