Domácí vafle z červené řepy

Domácí vafle jsou díky našemu mixéru tak snadné a lahodné! Přidejte do těsta trochu červené řepy, získáte tak krásnou barvu a skvělou chuť.

Recept na domácí zeleninové vafle

Na výrobu 8-12 ks budete potřebovat:

  • 150 g řepy 
  • 50 g másla
  • 400 ml mléka
  • 1 vejce
  • 210 g špaldové mouky
  • 3 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžičku třtinového cukru
  • 1 lžičku soli

Postup:

1. Řepu oloupejte a nakrájejte na malé kousky. Vložte kousky do hrnce, zalijte vodou a vařte do měkka, asi 10-15 minut.
2. Vložte mixovací nádobu na motorovou základnu kuchyňského robotu Ankarsrum
3. Uvařenou řepu dejte do mixéru a mixujte do hladka.
4. Rozehřejte máslo a vložte ho do mixéru spolu s mlékem a vejci.
5. Smíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl a cukr v misce a přidejte do nádoby mixéru. Mixujte dokud nebude směs hladká.
6. Vafle pečte ve vašem vaflovači dle návodu. Podávejte s řeckým jogurtem a medem.

Doporučené produkty

Kategorie blogu
Nahoru

Používáme Cookies

Kliknutím na Přijmout vše udělujete souhlas s používáním cookies k zajištění správného zobrazování a chování webových stránek, k analýze návštěvnosti a k cílení reklam. Své předvolby lze změnit v nastavení cookies.

Přijmout vše