Lahodné jednohubky Petit Choux

Petit Choux je skvělým občerstvením, které můžete podávat na své grilovací párty během toho, co hosté čekají než se připraví hamburgery! Vyměňte náplň a zdobení a každý si přijde na své.

Ingredience:

  • 125 ml mléka
  • 125 ml vody
  •  1⁄2 lžičky cukru
  • 1⁄2 lžička soli
  • 125 g nakrájeného másla
  • 150 g mouky
  •  4-5 vajec

Náplň:

  •  čerstvý sýr
  •  pražené ořechy
  •  olivové paté (pasta)
  •  nakrájená zelenina
  •  pesto
  •  bylinky a koření - např. bazalka, kopr, oregano, atd. 
Lahodné jednohubky Petit Choux

Postup:

1. Mléko společně s vodou, cukrem, solí a máslem zahřívejte v kastrolu. Když se objeví první bublina, odstavte kastrol ze sporáku

2. Do mléčné směsi pomalu přimíchávejte po malém množství mouku. Kastrol znovu umístěte na sporák a míchejte dřevěnou vařečkou dokud nebude směs krásně lesklá. 

3. Sestavte plastovou šlehací nádobu s balónovými metlami a umístěte na motorovou základnu.

4. Přidejte směs a nechte mírně vychladnout.

5. Přidejte vejce a šlehejte. Během šlehání přidávejte vždy jen jedno vejce a nechte jej zcela zapracovat do těsta. Následně přidejte další vejce. Tento krok je velice důležitý. Pokud je těsto příliš tuhé, můžete přidat jedno vejce navíc.

6. Jakmile máte hladké těsto, naplňte sáček a na okraji vyřízněte malý otvor nebo cukrářský sáček. Na plech s pečícím papírem vytvářejte malé (2-3 cm) kuličky. Nezapomeňte mezi nimi nechat dostatečný rozestup, protože při pečení zvětší objem.

7. Nastavte troubu na 175°C. Pečte ve středu trouby asi 20-30 minut, dokud kuličky nezhnědnou.

Doporučené produkty

Kategorie blogu
Nahoru

Používáme Cookies

Kliknutím na Přijmout vše udělujete souhlas s používáním cookies k zajištění správného zobrazování a chování webových stránek, k analýze návštěvnosti a k cílení reklam. Své předvolby lze změnit v nastavení cookies.

Přijmout vše